Orkaan Morgan in 2011 in het Dolfinarium in Harderwijk.
Volledig scherm
Orkaan Morgan in 2011 in het Dolfinarium in Harderwijk. © AP

Rechtszaak over zwangere orka Morgan: "Spaans dierenpark schendt alle regels"

De 'Nederlandse' orka Morgan is vandaag wéér inzet van een rechtszaak. Morgan is volgens dierenorganisaties tegen alle regels in zwanger gemaakt in het Spaanse Loro Parque en dus mag ze daar niet langer verblijven.

3 reacties

 • Steven Grosveld

  5 jaar geleden
  ik hoop dat de rechter het goed doet en luistert naar een gezond verstand, want orka's (sowieso dieren) horen NIET thuis in gevangenschap! Ik heb het enorm te doen met orka Morgan en hoop dat er een hele goede oplossing voor haar komt, want ik gun haar alle liefde en vrijheid die ze verdiend!!!!
 • Linda Dilissen

  5 jaar geleden
  Ik begrijp dat volledig terug zetten kn de natuur geen optie is maar een reservaatbij joorwegen vind ik een goed alternatief
 • ingrid mertens

  5 jaar geleden
  Laat alstublieft al deze dieren vrij in de natuur zoals het hoort! Je zou voor minder gek worden steeds rondjes te moeten zwemmen .... Dierenbeulen! ..
 1. "Het lijkt alsof ze zelfmoord wil plegen": orka in Spaans dierenpark doet opnieuw iets abnormaals

  "Het lijkt alsof ze zelfmoord wil plegen": orka in Spaans dierenpark doet opnieuw iets abnormaals

  Nieuwe verontrustende beelden uit Loro Parque, een groot pretpark in het Spaanse Tenerife: orka Morgan ligt er na een show meer dan tien minuten haast bewegingloos op het droge. "Het lijkt alsof ze zelfmoord wil plegen", menen geschokte toeristen. Diezelfde zwaardwalvis beukte anderhalve maand geleden ook al met haar kop tegen een metalen poort. Toen leek het op een wanhopige en paniekerige poging om te ontsnappen.
 2. Hartverwarmend: verlamde kat Dyson kan dankzij op maat gemaakt loopkarretje weer lopen

  Hartverwar­mend: verlamde kat Dyson kan dankzij op maat gemaakt loopkarre­tje weer lopen

  Sinds februari logeert kat Dyson bij Gertjan (26) en Louise (24) in Antwerpen. Zijn verblijf is slechts tijdelijk, maar snel zal hij niet vergeten worden. Dyson is namelijk verlamd aan zijn achterste poten, waardoor hij zich enkel kan voortslepen met zijn voorste poten. Gertjan besloot het gewonde katje te helpen. Het resultaat is hartverwarmend: Dyson kreeg zijn eigen op maat gemaakte loopkarretje en kan na maanden al lopend weer op ontdekking gaan.