AFP
Volledig scherm
© AFP

Politie in Houston vindt vermiste tijger na dagenlange zoektocht

Na dagenlang zoeken heeft de politie in de Texaanse stad Houston een vermiste Bengaalse tijger kunnen opsporen. “Ik denk dat iedereen ervan uitging dat het eenvoudig was een tijger te vangen, maar dat is niet zo”, zei de bevoegde speurder Ron Borza zaterdagavond in Houston.

4 reacties

 • MYRTHE PASS

  1 maand geleden
  De mens verknoeid veel, maar dit was niet het geval met India de 9 maanden oude tijger. Ze is heel tam, dankzij de zorgen van zijn eigenaar. Nu gaat India een contactloos leven zonder mensen tegemoet. Ze komt niet slecht terecht, maar ze gaat verwilderen. Iets wat velen goed vinden, omdat het buiten hun comfortzone is om innig met een tijger om te gaan. De angst van de mens primeert boven het mogelijk gevaar dat een tijger kan geven. Dank maar aan wijlen leeuwin Rani van Planckendael.
 • Gerda Haubourdyn

  1 maand geleden
  Zo een dier hoort in de natuur. De mens verknoeid alles
 • Mark De vos

  1 maand geleden
  Een eigen ruimte van 5000m2 maar moet in quarantaine voor hij bij andere tijgers gezet wordt. Wat is het nu?
 • Ives Ameel

  1 maand geleden
  Eind goed al goed.
 1. Hier kan je vrij zwemmen tussen 'ongevaarlijke' witte haaien: “Ze lijken niet geïnteresseerd”
  Play

  Hier kan je vrij zwemmen tussen 'ongevaar­lij­ke' witte haaien: “Ze lijken niet geïnteres­seerd”

  Aan de kust in Californië kan je zwemmen tussen witte haaien. Het fenomeen werd vastgelegd door dronebeelden. Onderzoek wijst uit dat de haaien niet geïnteresseerd zijn in de mensen die er rondzwemmen. De haaien die er voorkomen zijn heel jong en kunnen niet goed jagen. Daarom komen ze naar het ondiepe, op zoek naar de pijlstaartroggen. Als de dieren niet worden bedreigd, zullen ze de mensen ook niet lastigvallen.
 2. Studie: zoogdieren kunnen ‘ademen’ via hun anus, mensen mogelijk ook

  Studie: zoogdieren kunnen ‘ademen’ via hun anus, mensen mogelijk ook

  Zoogdieren kunnen zuurstof opnemen via hun anus, hebben Japanse wetenschappers ontdekt. Zij waren geïntrigeerd door hoe bepaalde zeedieren in noodsituaties via hun darmen ‘ademen’ en besloten te onderzoeken hoe dat bij zoogdieren zit. Muizen, ratten en varkens bleken bij experimenten via hun anus zuurstof in hun bloed te kunnen krijgen. Mogelijk is dat ook het geval bij mensen, aldus het onderzoek dat vrijdag is gepubliceerd in het tijdschrift Med.

Wetenschap & Planeet