Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

Polen onderzoekt massale vissterfte in rivier aan Duitse grens: “Ecologische tragedie”

In de Poolse stad Wrocław, gelegen in het zuidwesten van het land, wordt de dood van duizenden vissen in de rivier Oder onderzocht. Lokale vissers beschrijven het voorval als een “ecologische tragedie”.

 1. “Luizen hebben niets met slechte hygiëne te maken”: dermatoloog geeft strijdplan tegen de vieze 
beestjes
  PREMIUM

  “Luizen hebben niets met slechte hygiëne te maken”: dermato­loog geeft strijdplan tegen de vieze beest­jes

  Splinternieuwe boekentassen, perfect gekafte boeken, glimmende najaarsschoentjes… én luizen. Het lijkt wel alsof het nieuwe schooljaar het officiële startschot is voor het luizenseizoen. “Vroeger zag je ze vooral in de kleuterklas en de lagere school, maar selfies zorgen ervoor dat ook oudere kinderen ze sneller overkrijgen”, aldus dermatoloog Thomas Maselis. Hij legt uit waar luizen vandaan komen, hoe ze overgedragen worden en — het belangrijkste — hoe je er weer van verlost raakt.
 1. Bewoners dementieafdeling wzc Sint-Jozef krijgen bezoek van koe Julie en kalfje Conny: “Geweldig om iedereen te zien genieten”
  Moerzeke

  Bewoners dementieaf­de­ling wzc Sint-Jo­zef krijgen bezoek van koe Julie en kalfje Conny: “Geweldig om iedereen te zien genieten”

  De bewoners van het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Moerzeke kregen vandaag wel heel speciaal bezoek over de vloer. Tomas Verspecht uit Merchtem kwam met de lievelingskoe van zijn overleden vader speciaal naar het woonzorgcentrum om de bewoners een leuk moment te bezorgen en ze even terug te brengen naar vroeger. “Op deze manier wil ik ook aan de zorg en het welzijn van de bewoners mijn steentje bijdragen", zegt Tomas.
 2. Schrijnende beelden tonen waarom Engelse boerin 26 weken celstraf krijgt voor verwaarlozing van meer dan 200 dieren
  Play

  Schrijnen­de beelden tonen waarom Engelse boerin 26 weken celstraf krijgt voor verwaarlo­zing van meer dan 200 dieren

  In Engeland is een boerin die meer dan tweehonderd dieren verwaarloosde, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 26 weken. De vrouw mag ook geen dieren meer bezitten in de toekomst. Heel wat dieren waren uitgemergeld, ziek of zaten vol parasieten. Verschillenden onder hen moesten afgemaakt worden of overleefden de pogingen om hen te redden niet. De meeste dieren verkeren intussen opnieuw in goede gezondheid en hebben een nieuwe thuis gekregen.
 3. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.