De eerste stapjes van olifant Qiyo, kort na haar geboorte in 2015.
Volledig scherm
De eerste stapjes van olifant Qiyo, kort na haar geboorte in 2015. © David Legreve

Planckendael in rouw: olifant Qiyo, zus van Kai-Mook en Tarzen, sterft onverwachts

DierenIn dierenpark Planckendael in Muizen, bij Mechelen, is afgelopen nacht onverwachts olifantenvrouwtje Qiyo overleden. Qiyo was een dochter van de ook in Planckendael verblijvende Phyo Phyo - de mama van Kai-Mook - en zou op 16 juni drie jaar worden. Ze was volgens de directie zondag niet in haar gewone doen en had geen eetlust, mogelijk is er olifantenherpes in het spel.

38 reacties

 • marc de Volder

  4 jaar geleden
  Ik begrijp dat er mensen zijn die wilde dieren liever in de natuur willen laten leven,maar daar worden ze uitgeroeid. En als jullie vinden dat wilde dieren in de natuur thuis horen vinden jullie het wel ok,denk ik,dat er vossen,marters,everzwijnen enz door jullie tuin lopen en dat een mierennest en een mol onder en op het stijve gazon mogen leven?.Ik denk dat jullie ze dan liever dood hebben. Dieren hebben geen plaats meer omdat de mens denkt het recht te hebben om alles op te eisen.
 • paul stockmans

  4 jaar geleden
  mensen, wij leven niet meer in de negentiende eeuw, toen was aapjes kijken heel normaal. Afschaffen die dierentuinen EN circus met dieren.
 • Heidi Geerinckx

  4 jaar geleden
  volledig eens met Tine Itterbeeck
 • Juliette Francois

  4 jaar geleden
  Wat jammer! Slaap zacht, lief dier ❤️
 • Samantha Houben

  4 jaar geleden
  Ooh zielig.. ben ook niet zo een fan van dieren in die in kotjes gezet worden.. Maar langs de andere kant denk ik ook ze zijn er wel veilig voor stropers en jagers... op tijd en stond eten en verzorging.. En als ze in gevangeschap geboren zijn weten ze toch niets anders eigenlijk he?

Wetenschap & Planeet