Pebbles zorgde tijdens haar leven in totaal voor 32 puppies.
Volledig scherm
Pebbles zorgde tijdens haar leven in totaal voor 32 puppies. © Guinness World Records

Oudste hond ter wereld op 22-jarige leeftijd overleden

Pebbles, officieel de oudste hond ter wereld, is vijf maanden voor zijn 23ste verjaardag overleden. Dat meldt Guinness World Records. De schattige Toy Fox Terrier uit South Carolina in de Verenigde Staten stierf een natuurlijke dood in het bijzijn van haar baasjes.

1 reactie

 • Jean Elst

  2 maanden geleden
  Mooi! Wij hebben verleden jaar ons hondje Prutske ook verloren op 20 jarige leeftijd en ik kan je verzekeren dat het vreselijk pijn doet. Hoe langer ze bij je zijn hoe meer dat je er aan gehecht geraakt. En ons eerste hondje Chimpa was ook 19 jaar en 11 maanden geworden. Zodus hadden we er al een beetje ervaring bij gekregen. Maar niettemin hebben ze een liefdevol en zorgeloos leventje gekregen.
 1. “Kijk naar het spontane gedrag en niet naar hoe de hond is getraind”: zo kies je de perfecte hond voor jouw gezin
  PREMIUM

  “Kijk naar het spontane gedrag en niet naar hoe de hond is getraind”: zo kies je de perfecte hond voor jouw gezin

  Wil je een hond in huis halen? Vergeet dan alle stereotypen die je op het internet vindt over de verschillende rassen, want die slaan nergens op. “Een rottweiler is niet per se agressief en een labrador niet altijd kindvriendelijk”, zegt hondengedragsexperte Joke Monteny. “Karaktereigenschappen zijn niet rasgebonden. Die leer je alleen kennen door de ouderdieren te observeren.”
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 3. VIDEO. Hondje met drie poten wandelt rechtop als een mens: “Zijn idee, we hebben het hem niet aangeleerd”
  Play

  VIDEO. Hondje met drie poten wandelt rechtop als een mens: “Zijn idee, we hebben het hem niet aangeleerd”

  Dexter is een vedette, met een miljoen volgers op TikTok. Dexter is een hondje, een Bretoense spaniël uit Colorado. Geen viervoeter, want Dexter had op jonge leeftijd een zwaar ongeval, waar het dier met drie poten uitkwam. Maar het hondje leerde zichzelf rechtoplopen, als een mens. “Wij hebben het hem niet aangeleerd, het was zijn eigen idee”, zegt baasje Kentee Pasek. De videobeelden zijn hilarisch.