Orang-oetan gooit er een coole dansmove uit

Deze orang-oetan blijkt een volleerd breakdancer te zijn. In een filmpje van Channel 7 News is te zien hoe hij in een Australische dierentuin een heuse backspin maakt.

 1. Nieuw videobewijs van aanwezigheid lynx in de Semoisvallei in België
  Play

  Nieuw videobe­wijs van aanwezig­heid lynx in de Semoisval­lei in België

  Er is nieuw videobewijs opgedoken van de aanwezigheid van de lynx in de Semoisvallei in ons land. Vorig jaar was er fotobewijs, maar dit keer staat "het spook van het bos," zoals de lynx ook genoemd wordt, op video. Dat maakte Jan Loos van natuurvereniging Landschap vzw maandag bekend. "Met deze nieuwe video is onomstotelijk aangetoond dat de Europese lynx zich in onze Ardennen heeft gevestigd. Het zijn geen beelden van een toevallige zwerver, maar van een territoriaal gevestigd dier", zegt Jan Loos.
 2. Ontroerend: Australische schapenboer laat schapen een hart vormen om overleden tante te eren

  Ontroerend: Australi­sche schapen­boer laat schapen een hart vormen om overleden tante te eren

  Een schapenboer die vanwege de lockdown in Australië de begrafenis van zijn aan kanker overleden tante niet kon bijwonen, heeft haar toch op een prachtige manier kunnen eren. De man liet zijn dieren in de vorm van een hart samenkomen en filmde dat prachtige beeld van bovenaf met een drone. De ontroerende video werd vervolgens op groot scherm getoond bij de uitvaartdienst van de vrouw. Daarna vonden de beelden hun weg naar het internet, waar ze al miljoenen harten verwarmden.

Wetenschap & Planeet