Sinta met haar nieuwe baby (videostill)
Volledig scherm
Sinta met haar nieuwe baby (videostill) © Pairi Daiza

Opnieuw orang-oetan geboren in Pairi Daiza

In Pairi Daiza is vandaag een orang-oetan geboren, meldt het dierenpark in een persbericht. Het is al de tweede geboorte in slechts vier maanden tijd. Pairi Daiza telt nu zeven van deze uiterst zeldzame mensapen. De Sumatraanse orang-oetan is in de natuur namelijk met uitsterven bedreigd.

2 reacties

 • karin verwimp

  1 maand geleden
  Eindelijk nog eens tof nieuws. Proficiat met de geboorte. Het bewijs dat de dieren het goed hebben daar. Aan de ene kant hoop ik dat deze nakomelingen ooit terug naar hun natuurlijke omgeving kunnen. Aan de andere kant hoop ik van niet omdat momenteel het risico nog steeds te groot is dat ze ten prooi zullen vallen aan misselijkmakende stropers.
 • Leo Gebruers

  1 maand geleden
  leuk nieuws, fijn om te horen. proficiat aan de moeder en natuurlijk ook Paira Daiza die dit alles mogelijk maken
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Reuzenpanda’s zien er schattig en knuffelbaar uit: zo agressief zijn ze in werkelijkheid
  3

  Reuzenpanda’s zien er schattig en knuffel­baar uit: zo agressief zijn ze in werkelijk­heid

  Ze zien er reuzeschattig uit met hun wit en zwarte vacht en zitten doorgaans rustig rond te kijken terwijl ze op een bamboescheut knabbelen. Maar toch zijn reuzenpanda’s niet zo knuffelbaar als ze wel lijken. Dat ondervond een verzorger van dierenpark Pairi Daiza afgelopen weekend nog toen hij te dicht bij de 4-jarige reuzenpanda Tian Bao kwam. Maar hoe agressief zijn deze dieren nu echt?
 1. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein

 2. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

Wetenschap & Planeet