ANP
Volledig scherm
© ANP

OPINIE: "Als we zo voortdoen, zal er tegen 2050 meer plastic dan vis te vinden zijn in de zee"

Als fervent duiker, bioloog, duurzame viskweker, maar nog meer als vader van 2 stoor ik me aan de discussie over wat de minst invasieve manier van vissen is. De vraagstelling die op tafel ligt is te gek voor woorden. Gaan we alle wilde vis in de Noordzee vangen door de zeebodem af te schrapen of gaan we via een nieuwe techniek van pulsvisserij alle vis van een bepaalde soort vangen ‘maar gelukkig laten we de zeebodem ongemoeid’?

23 reacties

 • Marco brilmans

  5 jaar geleden
  Ik begrijp vele reacties, echter kan iedereen zijn steentje bijdragen. Als iederen belg gemiddeld 3.6kg sluikstort, zou het al tof zijn dat de mensen dat niet zouden doen. En de mensen eens bewust maken van verpakking, afval, sluikstorten, e.d.. Ik ben ook niet feilloos maar sluikstorten bv. doe ik niet aan mee.
 • Carla Van Geel

  5 jaar geleden
  Zoals altijd worden de verantwoordelijken met rust gelaten. Wij betalen voor vervuiling maar onze tandpast zit nog altijd vol micro plastic deeltjes die bv. mosselen de das omdoen en zo in ons eigen lichaam circuleren. Plastic zakken, plastic verpakkingen enz.. Het moet stoppen met mensen het leven zuur te maken omdat bedrijven die vervuilen met rust gelaten worden. Productie moet zonder plastic!
 • Geert Vermuyten

  5 jaar geleden
  Klopt volledig Bob !!! Als de groenen toch zo groen zijn....waarom pleiten ze dan niet voor een geboortestop of beperking ; één kind politiek voor héél de wereld..... Pak de overbevolking aan !!! Dan zal de aarde en de natuur terug heropleven !!!’ Nee maar bij het mensdom is alles economie
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  5 jaar geleden
  Wat een Opinie-stuk. Schitterend verwoord en stevig onderbouwd. Zo lees je het maar zelden. Klasse !
 • jan boden

  5 jaar geleden
  Er zal geen vis meer te vinden zijn tussen onze plastiek.
 1. Politie botst in Mexicaanse gevangenis op getatoeëerde ‘narcokat’ van beruchte drugsbaas

  Politie botst in Mexicaanse gevangenis op getatoeëer­de ‘narcokat’ van beruchte drugsbaas

  Je komt nogal wat tegen bij grote sweeping-acties in gevangenissen. En al helemaal in een beruchte Mexicaanse staatsgevangenis als Cereso 3 in Ciudad Juárez. Daar werd onlangs onder meer een mechanische stier, een berg muziekinstallaties en een geheime tunnel ontdekt langs waar al dat leuks de gevangenis in werd gesmokkeld. Maar waar de autoriteiten nog het meest van opkeken, was de vondst van een donkere, getatoeëerde naaktkat die blijkbaar toebehoorde aan een gevaarlijke Mexicaanse drugsbaas, meldt ‘The Washington Post’. De mysterieuze ‘narcokat’ heeft op haar lijfje dezelfde tatoeages waar alle leden van de clan Los Mexicles mee pronken.
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.