Ophef om surfende idioten op walvishaai

VideoTwee onbekende mannen die op de rug van een walvishaai klauterden en probeerden te surfen op het dier "zouden moeten aangeklaagd worden". Dat zeggen dierenrechtenactivisten, meldt Metro UK.

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Amerikaanse moeder vecht met poema die haar zoontje (5) door voortuin sleurt
  Californië
  16

  Amerikaan­se moeder vecht met poema die haar zoontje (5) door voortuin sleurt

  Een Amerikaanse vrouw heeft afgelopen donderdag haar vijfjarige zoontje van een gruwelijke dood kunnen redden nadat hij in de tuin van hun huis aangevallen werd door een poema. Ze kon het kind uit de klauwen van het roofdier bevrijden door op heldhaftige wijze op zijn hoofd te slaan. De poema vluchtte en werd later doodgeschoten door natuurbeheerautoriteiten. In Californië is het incident groot nieuws, omdat een aanval van een poema zeer zeldzaam is.
 1. Honderden migrerende vogels dood na massale crashes tegen wolkenkrabbers in New York
  Play
  2

  Honderden migrerende vogels dood na massale crashes tegen wolkenkrab­bers in New York

  Honderden migrerende zangvogels hebben zich deze week doodgevlogen tegen de vele glazen wolkenkrabbers die New York City rijk is. Het Amerikaanse persagentschap AP spreekt van een event van “massale vogelsterfte” in the City that never sleeps. Het was een vrijwilliger van NYC Audubon, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van wilde vogels in de regio, die als eerste op Twitter aan de alarmbel trok. Melissa Breyer toont met opvallende foto’s dat het gebied rond het nieuwe World Trade Center werkelijk bezaaid lag met vogels. Maar ook gewone New Yorkers wisten niet wat ze zagen.

Wetenschap & Planeet