Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Shutterstock / Alexey Androsov

Ook een hond rouwt na het verlies van een soortgenootje

Ook een hond rouwt na het verlies van een soortgenoot die in hetzelfde gezin woonde. Dat blijkt uit een Italiaanse studie. Daarbij werden 426 Italiaanse baasjes van minstens twee honden, waarvan er eentje overleden is, bevraagd over het gedrag van hun viervoeter die achterbleef. Ook de Belgische professor Annouck Haverbeke zat in het onderzoeksteam.

 1. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.
 2. Franse autoriteiten gaan verzwakte orka in Seine naar zee proberen lokken door middel van geluidsprikkels
  Update

  Franse autoritei­ten gaan verzwakte orka in Seine naar zee proberen lokken door middel van geluids­prik­kels

  De Franse autoriteiten gaan de verdwaalde orka die sinds enkele weken in de Seine rondzwemt terug naar de zee proberen te gidsen met behulp van geluidsprikkels. “Er is gekozen voor een voorzichtige interventiemethode”, meldt de prefectuur van het Franse departement Seine-Maritime. Aangezien de gezondheidstoestand van het dier er niet goed uitziet, zal er een poging worden ondernomen om het leven van de orka te redden.

Wetenschap & Planeet