Ook dieren hebben hulp nodig na felle overstromingen: koe zit dagenlang vast langs oever van de Ourthe in Esneux.
Volledig scherm
Ook dieren hebben hulp nodig na felle overstromingen: koe zit dagenlang vast langs oever van de Ourthe in Esneux. © Facebook/Esneux4130

Ook dieren hebben hulp nodig na zondvloed: koe zit dagenlang vast langs Ourthe

Een team van de brandweer heeft woensdag een koe gered die zes dagen vastzat langs de oever van de Ourthe in Esneux (Luik). Het dier is één van de vele die in de problemen kwamen door de felle overstromingen van vorige week. “Veel inwoners kregen opdracht van de autoriteiten om hun huisdieren achter te laten”, meldt Zwerfkat in Nood.

26 reacties

 • Maarten Jacobs

  2 jaar geleden
  Huisdieren zijn sterker dan sommigen lijken te denken. Heb m'ne woef toen ook achter gelaten, gelukkig achteraf niks gebeurd. M'ne woef kan heus wel zijn plan trekken als t er op aan komt. Ik ga toch niet sterven omdat ik te koppig ben om m'n woef achter te laten?!
 • Anita Van Der Spurt

  2 jaar geleden
  Ik zou mijn hond niet achterlaten, wanneer ze hem niet mee zouden willen evacueren, bleef ik achter bij hem, ieder zijn gedacht!
 • Karin van den broeck

  2 jaar geleden
  Ik heb zelf dieren voor geen geld liet ik die achter die zijn voor mij meer waard dan een mens.die vriendschap is echt en die steken tenminste geen mes in uw rug.
 • lydia frooninckx

  2 jaar geleden
  Diep respect voor zij die hun huisdieren niet konden redden, maar het wel probeerden... Respect voor boeren die hun vee vrij liet zodat deze zichzelf konden redden... Respect voor hulpverleners die alle dieren, klein en groot, helpen. Donaties voor dieren worden ingezameld door asielen, giften en voeding zijn zeer welkom.... Bedankt aan allen die dieren hulp bieden...de beestjes zijn hun zeer dankbaar!
 • Kevin Vandebeek

  2 jaar geleden
  Mijn hondjes gaan voor op het leven van vreemde mensen/kinderen. Makkelijke keuze moest ik ooit kiezen wie ik zou redden. En Ik sterf nog liever zelf dan hun te moeten achterlaten in een natuurramp situatie. Noem me gek of gestoord maar dit is hoe ik denk in het diepste van mijn hart.
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Vlaamse dierenwinkel zamelt voeding in voor getroffen huisdieren door overstromingen: “De beestjes worden altijd vergeten bij natuurrampen”
  BOECHOUT

  Vlaamse dierenwin­kel zamelt voeding in voor getroffen huisdieren door overstro­min­gen: “De beestjes worden altijd vergeten bij natuurram­pen”

  Greet Weyns (40) van The Doggy Shop uit het Antwerpse Boechout kan het niet langer aanzien, het dierenleed dat de overstromingen in het oosten van ons land veroorzaken. Ze is een inzamelactie gestart in samenwerking met dierenartsen en asielen in Luik en Durbuy. “Uiteraard moeten eerste de mensen geholpen worden, maar daar wordt volop op ingezet, dieren worden altijd vergeten bij natuurrampen.”