De witte dolfijn droeg een soort van harnas.
Volledig scherm
De witte dolfijn droeg een soort van harnas. © rv

Noorse vissers aangevallen door witte dolfijn met harnas: “Mogelijk getraind door Russische marine”

Noorse vissers hebben aan de grens met Rusland een wel heel bijzondere vondst gedaan. Ze stootten er op een witte dolfijn die een soort van harnas aan had. Het dier benaderde de vissersboot zonder schroom en begon aan touwen en kabels te trekken. Onderzoekers en marinebiologen konden het harnas uiteindelijk van het dier verwijderen, en lazen tot hun verbazing de inscriptie ‘Eigendom van Sint-Petersburg’. Mogelijk is het dier dan ook ontsnapt uit de Russische militaire basis van Moermansk.

30 reacties

 • Martijn Deschoemaeker

  4 jaar geleden
  Misschien was het dier aangespoeld 'in Sint-Petersburg', hebben ze het arme dier bevrijdt en terug in het water gehesen met behulp van dat desbetreffende 'oorlogs' harnass?! Manmanman, sommige mensen......
 • Jan Hevert

  4 jaar geleden
  Wie gelooft dat nu?! Op de beelden zag ik niets van een aanval, wel een speels dier. Van harnas was ook al geen sprake, wel 2 riemen. En welke idioot zou nu in het geheim dolfijnen opleiden voor militaire doeleinden en op die riemen 'eigendom van Sint-Petersburg' schrijven?! Als David Attenborough dat doet, dan vindt iedereen dat ok en prijzen ze de mooie beelden.
 • carmen Van de casteele

  4 jaar geleden
  Triestig, als ze deze dieren ook al gebruiken voor oorlogsdoeleinden.Dat ze de mens daarvoor gebruiken als ze willen oorlog voeten,dieren kiezen hier niet voor.Je gebruikt uw kinderen hier ook niet voor. Het mensdom en het dierenrijk.
 • Herman Beyers

  4 jaar geleden
  "Aangevallen"? HAHAHA, het beest zwom naast de duiker en kwam zelf telkens terug langs de boot zonder duidelijke intentie om agressief te zijn.
 • pierre de smet

  4 jaar geleden
  Aanval ? Op de video zie ik alleen maar een dier dat komt bedelen voor wat voedsel .