Getty
Volledig scherm
© Getty

Nog nauwelijks mannelijke zeeschildpadden geboren in Florida door klimaatverandering

Alle zeeschildpadden die de afgelopen vier jaar langs de dierenkliniek in Marathon in Florida passeerden, bleken vrouwtjes te zijn. Door de klimaatverandering worden er nog amper mannelijke zeeschildpadden geboren. Het fenomeen is ook elders in de wereld vastgesteld.

 1. Van rauw vlees tot brokken: hier moet je op letten bij de keuze van hondenvoeding
  HLN Shop

  Van rauw vlees tot brokken: hier moet je op letten bij de keuze van hondenvoe­ding

  Op 26 augustus vieren we International Dog Day. Wil je je geliefde viervoeter eens goed vertroetelen? Liefde gaat door de maag, dus de ideale manier bestaat erin hem zijn favoriete kostje voor te zetten. Daarbij dien je natuurlijk ook te letten op het gezondheidsaspect, en iedere hond heeft op dit vlak zijn specifieke noden. Om je te helpen uitklaren welke hondenvoeding geschikt is voor jouw huisdier, zet HLN Shop de verschillende soorten met hun voor- en nadelen op een rij.
 2. 'Zombieherten' gespot in Amerikaanse staat Ohio: “Het hert hijgde en er kwam bloed uit de ogen”
  Play

  'Zombieher­ten' gespot in Amerikaan­se staat Ohio: “Het hert hijgde en er kwam bloed uit de ogen”

  Op 13 plaatsen in de Amerikaanse staat Ohio zijn er zogenaamde ‘zombieherten’ gespot. Ze hebben EHD opgelopen, een virus met enkele nare gevolgen voor de herten. Het virus komt regelmatig voor bij herten in dit deel van de Verenigde Staten en tijdens deze periode, maar dit jaar is het aantal gevallen hoger dan anders. Sommige herten overleven de ziekte niet. Mensen kunnen niet besmet worden door het virus.
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.