GettyImages
Volledig scherm
© GettyImages

Nieuwe studie heeft ontdekt waarom sommige witte haaien mensen aanvallen

Onderzoekers van de Macquarie University in Australië hebben ontdekt waarom sommige witte haaien mensen aanvallen. In veel van de gevallen zouden de roofdieren zwemmers of peddelende surfers verwarren met hun normale prooi - zeehonden en zeeleeuwen - omdat die er voor jonge haaien van onderuit bijna identiek uitzien.

 1. Australische dokter vindt nieuwe manier om bloedingen bij haaienbeten te stoppen

  Australi­sche dokter vindt nieuwe manier om bloedingen bij haaienbe­ten te stoppen

  Onderzoek door een dokter van de Australian National University zet een nieuwe manier uiteen om het leven van surfers te redden na een haaienbeet. Hoewel aanvallen door de dieren zeldzaam blijven in het land, is er de laatste jaren wel een stijging van het aantal incidenten. Daarom onderzocht de Australische dokter en surfer Nicholas Taylor hoe overlijdens in het geval van een haaienbeet kunnen worden voorkomen.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.