De Boerenbond lanceerde in 2012 dit parksysteem waar de konijnen iets meer plaats hebben.
Volledig scherm
De Boerenbond lanceerde in 2012 dit parksysteem waar de konijnen iets meer plaats hebben. © BELGA

Net nu Week van het Konijn start: "Omstandigheden waarin de dieren worden gekweekt zijn choquerend"

Daags voor het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) de ‘Week van het Konijn’ aftrapt, voeren een aantal dierenrechtenorganisaties net een ontradingscampagne. Ze klagen de omstandigheden aan waarin de dieren gekweekt worden. "Die zijn ronduit choquerend", klinkt het.

24 reacties

 • PIETER ROGIERS

  3 jaar geleden
  @claudia: vele Gaia-leden zijn nu eenmaal grote dierenvrienden met een konijntje of ander huisdiertje, die krijgen uiteraard geen kritiek van Michel Vandenbos, zij moeten blijven doneren en testamentschenkingen doen ... Op een sluwe en intelligente manier laat hij zijn leden compassie krijgen en doet hij zich voor als de grote dierenmessias.
 • Gerd Van nieuwenhove

  3 jaar geleden
  Juist een stukje haas gegeten .... En het heeft gesmaakt ! Beter als mijn grootmoeder ?
 • Yvan Lindekens

  3 jaar geleden
  Die dierenrechtenactivisten hebben een punt: in de grootschalige vleesproductie is er geen plaats voor dierenwelzijn. Ook niet voor mensenwelzijn, overigens... Het enige wat telt is zakken vullen, ook al komt daar wat ellende en wat gesjoemel bij kijken: zwartwerk, mensenhandel, fiscale-, sociale- en BTW-fraude, oneigenlijk veterinair medicijnengebruik, mestfraude, ... Hoog tijd dat die sector eens grondig uitgemest wordt.
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Dit is geen bedrieglijke techniek : het zijn feiten. Ik koop soms een konijn bij de slager, goed wetende dat het waarschijnlijk zo'n konijn is. Tot ik mijn eigen konijnen ga kweken: 1 nest per jaar volstaat. En op de grond. Want konijnen zijn gronddieren.
 • Maria Arens

  3 jaar geleden
  Het is hoogtijd dat al die dierenorganisaties gaan voor een totaal verbod op slachten en eten van dieren in Vlaanderen. Ik haat het daarom om in Vlaanderen op de buiten te wonen, overal kwekerijen en dierenleed. ONbeschaafd.