Yvette Natuurfotografie zwarte ree lage vuursche
Volledig scherm
Yvette Natuurfotografie zwarte ree lage vuursche © Yvette Natuurfotografie

Nederlandse fotografeert zeldzame zwarte ree: “Echt een geluksmoment”

De Nederlandse natuurfotografe Yvette van den Berg (52) kon haar ogen niet geloven toen ze vrijdagavond in de bossen van de Lage Vuursche, in de provincie Utrecht, ineens een zwarte ree over het pad zag lopen. Het dier wordt niet vaak gezien in Nederland.

29 reacties

 • Vanden Berge Jasmina

  2 jaar geleden
  Ik heb zondag in domein puyenbroeck in Wachtebeke ook een zwarte ree gezien.mijn kinderen en ikzelf waren door het dolle heen. Nog nooit gezien in het zwart.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Op dergelijke momenten besef je hoe mooi het leven is, en de natuur.
 • Yvette van den Berg

  2 jaar geleden
  Dank voor jullie mooie reacties. Het was een heel speciaal moment afgelopen vrijdagavond. Het reebokje stond op grote afstand en had mij al snel in de gaten, maar ondanks dat kwam hij stapje voor stapje mijn richting opgelopen. Uit de tijdsaanduiding van mijn camera (ik heb bijna 100 foto's kunnen maken!) bleek dat het bijna 10 minuten heeft geduurd. Uiteindelijk liep hij rustig de struiken in. Ter geruststelling: er wordt in deze omgeving niet op reeën gejaagd en sowieso niet op zwarte reeën.
 • MICHELINE GEVERS

  2 jaar geleden
  @Loesje Vranken::::Dat ziet men aan zijn takjes (hoorntjes) Dus het is een reebok.
 • dirk claes

  2 jaar geleden
  Lang niet zo zeldzaam als men zou denken. Daarbij is de zwarte kleur dominant na paring (bevruchting) en komen er steeds meer zwarte reeên voor. Beroepshalve werk ik in de natuur en ik kom deze mooie dieren tientallen keren per jaar tegen.
 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.

Wetenschap & Planeet