GAIA
Volledig scherm
© GAIA

Naar buiten hangende ingewanden en gebrek aan hygiëne: zo gaat het er volgens GAIA aan toe in bedrijven die varkens kweken voor parmaham

DierenDierenrechtenorganisatie GAIA roept iedereen op om geen parmaham meer te kopen nadat ze een onderzoek kreeg toegespeeld naar de leefomstandigheden van varkens in zes Italiaanse kwekerijen. Anonieme onderzoekers slaagden erin om daar te filmen en de schrijnende beelden zouden niets aan de verbeelding overlaten. Zieke en verlamde dieren, varkens die zich in erg krappe boksen op elkaar ontlasten en een gebrek aan hygiëne zouden schering en inslag zijn. (lees onder het filmpje verder, opgelet, de beelden zijn niet voor gevoelige kijkers)

80 reacties

 • Annelies Vandenbroeck

  5 jaar geleden
  Dat er hier nog zijn die dit goed praten, kan er bij mij niet in. Zegt veel over het gebrek aan geweten bij het mensDOM. Ik ben vegetariër en voel mij hier heel goed bij. Ik bezondig mij niet aan kanibalisme.
 • Ben Strubbe

  5 jaar geleden
  Hardwerkende boeren, Johan Paelinck, mishandelen hun dieren niet. En hoezo, stemmen ronselen ? Gaia is voor zover ik weet geen politieke partij. Gelukkig zijn er nog organisaties die de moeite doen om dit soort nodeloos dierenleed aan te klagen. De wereld kan er alleen maar beter door worden. Jammer dat sommigen hier stekeblind voor blijven of afdoen als een fait divers.
 • danny verbeeck

  5 jaar geleden
  Vlees is geen aanbevolen product voor het mensdom. Of voor sommige beesten wel. Louter een luxeproduct . Daar geef ik geen cent aan uit .
 • Jef Lois

  5 jaar geleden
  Heb vorige week mijn eerste vlees gekocht rechtstreeks bij de boer dezelfde dag mijn eerste entrecote gegeten was juist snoep zo lekker en mals en beterkoop voor mij liever wat minder maar zeker geen smeerlapperij meer uit de winkel
 • Gerd Van nieuwenhove

  5 jaar geleden
  Gaia en Weyts twee handen op een heps , nietwaar mijnheer Jambon .
 1. Broodfokker die duizenden honden mishandelde krijgt effectieve celstraf en levenslang verbod op houden van huisdieren

  Broodfok­ker die duizenden honden mishandel­de krijgt effectieve celstraf en levenslang verbod op houden van huisdieren

  Gerd Wellekens, de broodfokker die duizenden honden zwaar verwaarloosde en mishandelde, is door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot zes maanden effectieve celstraf en 12.000 euro boete. Bovendien krijgt hij een levenslang verbod op het houden van huisdieren. Als hij dat verbod naast zich neerlegt, moet hij een dwangsom van 250 euro per vastgestelde overtreding betalen.