Trainer Marcia Hinton knuffelt Lolita tijdens een optreden in Miami
Volledig scherm
Trainer Marcia Hinton knuffelt Lolita tijdens een optreden in Miami © AP

Na 52 jaar gevangenschap krijgt orka Lolita haar vrijheid terug: “Ze zal zich het lied van haar familie herinneren”

Meer dan 50 jaar geleden werd orka Lolita gevangen in de Stille Oceaan om het publiek te vermaken in het Miami Seaquarium. Maar dankzij een onwaarschijnlijke coalitie tussen de eigenaar van het themapark, een dierenrechtenorganisatie en een filantroop, zal de orka haar vrijheid tegemoet kunnen zwemmen.

16 reacties

 • Jurgen Hapek

  2 maanden geleden
  Orca's zijn zoogdieren met een sterke familiale band,ze spreken of zingen zelfs een eigen dialect ,naargelang waar ze voorkomen,een australische Orca zal zingerig klinken,terwijl eentje van de Noordpool een kort afgekapt gezang heeft,dit zijn niet zomaar dieren,ze hebben het intelligentie vermogen. Van een mens en zijn zelfbewust,ze herkennen zichzelf in de spiegel,dus mensen,bedenk dit alles voor jullie stappen ondernemen waar we spijt van krijgen,want de oplossing van de mens is veelal uitroei
 • Wim Brion

  2 maanden geleden
  Om bepaalde dieren te redden van uitsterven is voor mij de enige reden om dieren in gevangenschap te plaatsen. Hoewel dit grotendeels door ons zelf is, Moest men vroeger wat meer met de natuur bezig geweest zijn, zaten we nu niet met al die miserie! Alle dieren die nog kunnen functioneren in het wild, asap vrijlaten. Wij zelf zijn niets in vergelijking met moeder natuur
 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  Orka's leven en jagen in groep. Het is niet gezegd dat ze zal aanvaard worden.
 • Bart Timperman

  2 maanden geleden
  Zulke dieren zouden in de eerste plaats nooit in gevangenschap gehouden mogen worden in een klein bassin. Gelukkig dat ze nu naar een reservaat kan waar ze zich kan aanpassen aan het leven in de vrije natuur.
 • Ivan .Vanmechelen

  2 maanden geleden
  Laat ons hopen dat de wetenschap het met het rechte eind heeft en de orka zich alsnog kan aanpassen aan het leven in vrije natuur.