Getty
Volledig scherm
© Getty

Muggen overwinteren in uw slaapkamer: “Ze blijven stilaan het hele jaar rond aanwezig”

Bent u afgelopen nacht gebeten door een mug? Dat kan, ook al is het jaar bijna om. Het zou zelfs kunnen dat de beestjes het tot na de feesten overleven. “Het is veel te warm”, zei Thierry Hance muggenexpert en professor aan de KU Leuven, eerder aan onze redactie. “Dat brengt die beestjes in de war.” 

11 reacties

 • Alex Millian

  7 maanden geleden
  Goede tip Vera, laat uw bloed onderzoeken, meestal als de muggen u niet bijten heeft dit een fout signaal, ze weten of iemand zijn bloed goed is.
 • Vera Franck

  8 maanden geleden
  Hier blijft alles winter en zomer openstaan op de slaapkamemers . Zelf het keukenraam gaat nooit dicht . En de rest word elke dag minstens 1 uur alles open gezet . Ik heb geen last van die mugen . Maar heb deze zomer veel motten gehad . Die aan de kleefkaartjes bleven plakken .
 • Marc Electeur

  8 maanden geleden
  @Leonarda, muggen zijn er al sinds de ijstijd. Uitsterven zouden ze zeker niet doen zonder onze huizen. De eitjes kunnen gemakkelijk overwinteren. Een mug leeft trouwens sowieso maar een paar maanden dus is het de mogelijkheid om zich voort te planten in de winter die het verschil maakt(de meeste woningen hebben geen plassen denk ik).
 • vandekempen bart

  2 jaar geleden
  net als vroeger, je huis eens laten uitvriezen op een koude morgen.
 • Bernd Vaes

  2 jaar geleden
  Doodsimpel: Zet in elke kamer een glaasje met wat lavendelolie en geen muggen meer te bespeuren. Zelfs vliegen haten die geur.

Wetenschap & Planeet