Fotomontage HLN. Links een man met een paintballgeweer, rechts een wolf in het Nederlandse nationaal park De Hoge Veluwe.
Volledig scherm
Fotomontage HLN. Links een man met een paintballgeweer, rechts een wolf in het Nederlandse nationaal park De Hoge Veluwe. © Klaas De Scheirder, ANP

Met paintballgeweer op wolf schieten blijft voorlopig verboden in Nederland

Het blijft voorlopig verboden om in het Nationale Park De Hoge Veluwe in Nederland met een paintballgeweer op wolven te schieten, om de dieren af te schrikken. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland vandaag beslist.

4 reacties

 • louis reinquin

  2 maanden geleden
  Een premie voor een afgeschoten wolf mr Nols. U bent blijven steken in de jaren 50. Als er teveel zijn moeten ze verplaatst worden. Dat is efficiënt. We moeten alert zijn voor onze huisdieren. En al dat ander deskundig gezever . j' en ai marre.
 • Peter Nols

  2 maanden geleden
  Hou toch op met die comedy. Als fervent fietser heb ik al meerdere keren een tamme wolf gezien. Stop die organisaties zoals Welkom Wolf want met wat mijn opmerkzaamheid de laatste maanden heeft geregistreerd veronderstel ik dat die pipo's rijkelijk betaald worden door de Vlaamse gemeenschap maar vooral ook nog een veelvoud bijverdienen met het gidsen naar wolven. Daar gaan vodden van komen. Als Demir het goed zou voorhebben met de provincie zou ze beter premies uitdelen per afgeschoten wolf
 • Peter Janssens

  2 maanden geleden
  Onze voorouders diede wolf hier vredreven draaien zich om in hun graf met zoveel onnozelheid. De wolf heeft ruimte genoeg in Frankrijk en Duitsland, hier in België en Nederland is het te dicht bevolkt. Het is maar een kwestie van tijd voor iemand iets zwaarder neemt dan een paintbalgeweer om de wolf weg te jagen.
 • Johan Buelens

  2 maanden geleden
  Weet er iemand hoeveel pijn het doet door op de blote huid geraakt te worden door zo'n paintball kogel? Da's een leuke blauwe plek en bloeduitstorting waard... Welke halvezool gaat daarmee nu expliciet op dieren schieten?
 1. Gebeten door wolf of toch niet? Man claimt aanval door wild dier, maar onderzoekers reageren sceptisch: “En tóch weet ik wat ik heb gezien”
  PREMIUM
  Maaseik

  Gebeten door wolf of toch niet? Man claimt aanval door wild dier, maar onderzoe­kers reageren sceptisch: “En tóch weet ik wat ik heb gezien”

  “Ik weet wat ik gezien heb, het was een wolf.” Jean-Marie Lobbinger (55) is naar eigen zeggen gebeten door een wolf toen hij een wandeling maakte met zijn hond in Neeroeteren. De man verwittigde de politie, waarna via het Agentschap Natuur en Bos een onderzoek werd opgestart. “Het is hoogst onwaarschijnlijk dat dit een wolvenbeet is", klinkt het daar. Burgemeester Johan Tollenaere (Open Vld) is er zelf echter niet gerust in.