VTM Nieuws
Volledig scherm
© VTM Nieuws

Met deze tips blijft je huisdier koel in de hitte

Niet enkel mensen puffen in deze hitte, ook onze huisdieren zien af door de warmte. Anders dan hun baasjes, kunnen zij veel minder goed tegen de hoge temperaturen. Oververhitting kan gevaarlijk en soms zelfs dodelijk zijn. Maar met enkele eenvoudige tips loods je je huisdierzonder problemen door deze warme dagen.

22 reacties

 • Leonard Dendas

  4 jaar geleden
  Op vlak van onze hond, die zoekt zelf een frisse plaats als ze het nodig vind. Net zoals het konijn. Want deze kun je zodanig opleren dat ze hun behoefte doen in een kattenbak, waardoor ze los kunnen rondlopen en ook de frisheid kunnen opzoeken. Uiteraard moeten dieren die je bij elkaar zet goed overeen komen maar dat is hier geen probleem. En dan zoal iedereen zegt vers water. Probeer dit meermaals per dag te verversen, en leg er ijsblokjes in zodat het fris blijft.
 • Koenraad Verstraeten

  4 jaar geleden
  Ook onze kat ging gisteren onder een struik liggen, dus beetje in de schaduw. Maar wel op hooi-achtig gedroogd siergras. Is wel pikzwart van kleur. Dat trekt zeker al meer de warmte aan dan bij een lichtgekleurde vacht, vermoed ik zo.
 • Karel Van Beeck

  4 jaar geleden
  Ik stuur mijn kat!
 • Gerard Braeckmans

  4 jaar geleden
  Ja Norbert en zie waar je loopt, zodat je er geen omstoot! ;)
 • Norbert Thieren

  4 jaar geleden
  Zet ook meerdere bakjes water voor het geval er eentje omvalt.

Wetenschap & Planeet