BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Met deze maatregelen wil minister Weyts dierenwelzijn in slachthuizen verbeteren

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) heeft met slachthuisfederatie FEBEV een pakket maatregelen klaar om het dierenwelzijn in de Vlaamse slachthuizen te versterken. Er komt onder andere meer cameratoezicht en de toezichthouder voor het dierenwelzijn in de slachthuizen krijgt een versterkte rol. Verder moeten nog voor eind 2017 alle slachthuizen doorgelicht zijn door een onafhankelijke externe partner. Dat meldt minister Weyts vandaag aan Belga.

  1. De duistere geheimen van de voedingsindustrie
    WEET WAT JE EET

    De duistere geheimen van de voedingsin­du­strie

    De schandelijke mishandeling van varkens in het slachthuis van Tielt en onze daaropvolgende (tijdelijke) afkeer voor worst en kotelet. De actie 'dagen zonder vlees'. De heisa rond onverdoofd slachten. Het zijn slechts enkele van de vele aanwijzingen dat we als consument twee keer beginnen nadenken als de vraag 'wat eten we vanavond?' wordt gesteld. Recent werd het onthullende boek van de Britse voedingsexperte Joanna Blythman naar het Nederlands vertaald. De publicatie van 'Slik je dat? Wat je niet mag weten over je eten' heeft zijn effect niet gemist. Wij brachten twee jaar geleden, naar aanleiding van dat verontrustende rapport, al de reeks 'Weet wat je eet'. De hoogtepunten daaruit brengen we vandaag nog eens naar voren. Samengevat: alles wat niet vers is en dus werd bewerkt, bevat rotzooi die slecht is voor je gezondheid.

Wetenschap & Planeet