REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

"Merendeel van zeeleven tegen einde van deze eeuw uitgestorven"

Indien de temperaturen van onze oceanen aan dit tempo blijven stijgen, kunnen ijsberen en andere iconische zeezoogdieren tegen het einde van deze eeuw uitgestorven zijn, zo waarschuwen mariene biologen in een nieuwe studie.

18 reacties

 • ingrid mertens

  3 jaar geleden
  Ben het volledig met je eens, Ben Strubbe!!
 • Jil Heirman

  3 jaar geleden
  Kamiel, de manier waarop we schaamteloos ettelijke diersoorten per dag tot extinctie drijven heeft allang niks meer met natuur en die zever van “wet v/d sterkste” te maken. Het is pure arrogantie, die uiteindelijk de hele planeet de das zal omdoen. De mensheid is een virus met schoenen, zoals iemand het al ooit poëtisch zei.
 • Stefanie van Dijk

  3 jaar geleden
  En nu wordt natuurlijk van ons weer verwacht dat we een lampje minder aan doen in de avonduren terwijl de industrie maar verder doet ...
 • Ben Strubbe

  3 jaar geleden
  Het verschil is natuurlijk, Filip Desmedt, dat veel dieren vandaag uitsterven door toedoen van de mens, dat kan je toch niet ontkennen. Dat is tegenover de dieren gewoonweg oneerlijk.
 • Bj?rn Vermeire

  3 jaar geleden
  Plaats een warmtenet in de Noordzee voor stadsverwarming. Zo onttrek je warmte aan de zee voor warmte en warmwater in de huizen.
 1. Internationaal wolvenoverleg in Limburg met experts uit Nederland en Duitsland: “Beter eieren voor je geld kiezen en je vee beschermen”

  Internatio­naal wolvenover­leg in Limburg met experts uit Nederland en Duitsland: “Beter eieren voor je geld kiezen en je vee beschermen”

  Vandaag komen enkele experts van Duitsland, Nederland en België samen in Lommel (Limburg) om overleg te plegen over de wolvenpopulatie in onze contreien. De buitenlandse experts zullen enkele tips aanreiken gezien men in onze buurlanden minder problemen lijkt te hebben met de dieren. “Niet iedereen reageert positief, maar er wordt bij ons geen fakkeltocht georganiseerd zoals in Vlaanderen”, reageerde René Janssen van het Wolvenmeldpunt in Nederland vanmorgen bij Radio 1.

Wetenschap & Planeet