REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Liefst 2 procent van een van ‘s werelds zeldzaamste zebra’s gestorven door aanhoudende droogte in Kenia

De hardnekkige droogte in Kenia, die intussen al enkele jaren aanhoudt, eist een zware tol. Op twee jaar tijd is liefst twee procent van ‘s werelds zeldzaamste zebra’s gestorven. “Als het komende regenseizoen ook niet doorbreekt, wordt de grévyzbra bedreigd met een zeer ernstige hongersnood.”

 1. Scans en operaties maken dierenkliniek extra duur. “In 1 op de 3 gevallen lopen de totale kosten op tot meer dan 1.000 euro”: hoe kan je je daartegen verzekeren?
  PREMIUM

  Scans en operaties maken dierenkli­niek extra duur. “In 1 op de 3 gevallen lopen de totale kosten op tot meer dan 1.000 euro”: hoe kan je je daartegen verzekeren?

  Wanneer je hond of kat ziek wordt of gewond geraakt, kan dat je als baasje een arm en een poot kosten. Is het dan niet interessant om jezelf te beschermen tegen een hoge dierenartsfactuur met een verzekering? En waar kun je daarvoor terecht? “Veel baasjes hebben het maximumbedrag van de verzekering nodig om hun dier jaarlijks de nodige zorgen te kunnen geven”, zegt Johan Tisscher van huisdierenverzekeraar SantéVet.
 2. Meer wilde dieren sneuvelen in het verkeer: “Heb je een dood dier gevonden, blijf dan op afstand en raak het kadaver zeker niet aan”
  PREMIUM

  Meer wilde dieren sneuvelen in het verkeer: “Heb je een dood dier gevonden, blijf dan op afstand en raak het kadaver zeker niet aan”

  Bunzingen, hazen, dassen, fazanten… Het grote aantal dode wilde dieren op en langs onze wegen valt sinds enkele weken opnieuw erg op. “We krijgen veel meldingen, maar in werkelijkheid vallen er nog veel meer slachtoffers”, zegt Kristijn Swinnen, bioloog bij Natuurpunt Studie. Hij legt uit wat je als bestuurder kunt doen om aanrijdingen met dieren te vermijden.