Het holenleeuwenwelpje Sparta werd gevonden in de Siberische permafrost en is maar liefst 28.000 jaar oud. Het kadaver bevond zich volgens wetenschappers nog in uitstekende staat.
Volledig scherm
Het holenleeuwenwelpje Sparta werd gevonden in de Siberische permafrost en is maar liefst 28.000 jaar oud. Het kadaver bevond zich volgens wetenschappers nog in uitstekende staat. © REUTERS

Leeuwenwelpje van 28.000 jaar oud gevonden in Siberische permafrost

In de Siberische permafrost, de permanent bevroren bodem, hebben wetenschappers een leeuwenwelpje van maar liefst 28.000 jaar oud teruggevonden. Het kadaver van het vrouwelijke welpje, genaamd Sparta, zou zich in uitstekende staat bevinden. Wetenschappers beweren zelfs dat er nog sporen van moedermelk in het overleden dier te vinden zouden zijn. 

4 reacties

 • Eric Roeloffzen

  1 maand geleden
  Heel verstandig en wijs Rudy, dan kunnen ze daar weer wat mee gaan prutsen.
 • emiel wouters

  2 maanden geleden
  Moet daar de permafrost laag nu ook voor verdwijnen. Laat dit mooie stukje aardse natuur toch niet verloren gaan voor opgravingen van wat dan ook. bij de opwarming zal deze permafrost al genoeg beschadigd worden.
 • Gustaaf Temst Gustaaf

  2 maanden geleden
  Mooi!
 • Rudy Chalmet

  2 maanden geleden
  Zou het niet mogelijk zijn om dit dier te klonen en in te planten bij een draagmoeder .... Zou toch fantastisch zijn om deze soort terug tot leven te wekken !!!
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.

Wetenschap & Planeet