Vooral de cola en het bier op ons terras zijn aantrekkelijk voor wespen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vooral de cola en het bier op ons terras zijn aantrekkelijk voor wespen. © iStock

Lastpakken met veel nut: waarom we wespennesten beter laten hangen

Bel niet te snel voor een wespennest, zegt de brandweer, die de laatste dagen massaal veel meldingen krijgt van gefrustreerde burgers. Er is weinig irritanter dan een wesp die tijdens een gezellig etentje buiten van onze limonade of ribbetjes smult. Ze zweven. Ze zoemen. Ze steken, maar belangrijker: ze zijn nuttiger dan we denken. Expert Peter Berx legt uit waarom je de beestjes soms beter met rust laat. 

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Amerikaanse moeder vecht met poema die haar zoontje (5) door voortuin sleurt
  Californië
  16

  Amerikaan­se moeder vecht met poema die haar zoontje (5) door voortuin sleurt

  Een Amerikaanse vrouw heeft afgelopen donderdag haar vijfjarige zoontje van een gruwelijke dood kunnen redden nadat hij in de tuin van hun huis aangevallen werd door een poema. Ze kon het kind uit de klauwen van het roofdier bevrijden door op heldhaftige wijze op zijn hoofd te slaan. De poema vluchtte en werd later doodgeschoten door natuurbeheerautoriteiten. In Californië is het incident groot nieuws, omdat een aanval van een poema zeer zeldzaam is.

Wetenschap & Planeet