Een bedreigde Rotschildgiraf wordt op een speciale boot, de GiRaft, van het ondergelopen eiland Longicharo naar een reservaat op het vasteland gebracht.
Volledig scherm
Een bedreigde Rotschildgiraf wordt op een speciale boot, de GiRaft, van het ondergelopen eiland Longicharo naar een reservaat op het vasteland gebracht. © AP

Laatste van 9 giraffen gered van zinkend eiland in Kenia

Negen giraffen die gestrand waren op een ondergelopen eiland in Kenia, zijn in veiligheid gebracht. De laatste dieren, een kalfje dat in december op het eiland geboren werd en haar mama, maakten vorige week de trip naar veiligere oorden op het Keniaanse vasteland. Een hoop giraffen van een eiland krijgen? Dat is natuurlijk niet zo simpel. Het levert dan ook heel opvallende beelden op.

8 reacties

 • Marc Puystiens

  2 jaar geleden
  Zoveel moeite om deze dieren te redden, wat prachtig is, maar aan de andere kant slachten we er dagelijks miljoenen af. Ook wilde dieren, meestal voor het plezier van sommige degoutante rijkaards.
 • Sharon Vandewaetere

  2 jaar geleden
  Hier word ik gelukkig van!!! We moeten er alles aan doen om zoveel mogelijk dieren te beschermen en te redden! Wij als mens zijn dat verplicht ten opzichte van de dieren!
 • Joke Kay

  2 jaar geleden
  Doet mijn hartje deugd. Proficiat zo hoort het.
 • Jam Jirmusch

  2 jaar geleden
  Prachtig gewoon, maar ik vraag me wel af wat er met andere diersoorten op dat eiland gebeurt. Niet de moeite om te redden of ze zijn er gewoon niet?
 • Ives Ameel

  2 jaar geleden
  Dat is wat de mens moet doen met het leven op deze aarde redden en zorgen dat ook zij een aangenaam leven hebben.