Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Shutterstock

Kunnen dieren corona krijgen? “Geen bewijs voor, maar doe voorzichtig”

Een koe, hond of kat, zou die ook besmet kunnen raken met het coronavirus? En zouden deze dieren ook Covid-19 aan mensen over kunnen dragen? Het zijn logische vragen in tijden van corona.

3 reacties

 • Ingrid Weldering

  3 jaar geleden
  Tuurlijk kunnen dieren Corona krijgen waarom staat er anders in het inentingen boekje een Inentin onder nummer 9 Corona. Lijkt mij dat dieren het dan ook kunnen krijgen maar doorgeven geen idee
 • Georges Vande Velde

  3 jaar geleden
  Alle experten antwoorden met twijfels . Niemand weet wat er gaande is. Ieder jaar is er een griep , maar dit jaar is de wereld in gevaar ! Kan daar een echte expert op antwoorden of mag de burger het niet weten en is er veel meer aan de hand ?
 • Carin Desmet

  3 jaar geleden
  Mijn kat ga nooit buiten echte huiskat. Dus zij kan mijn niet besmetten enkel kan ze besmet worden door andere mensen dan in huis...
 1. Gestrande orka Cadzand was ernstig ziek en had al dagen niets gegeten

  Gestrande orka Cadzand was ernstig ziek en had al dagen niets gegeten

  De orka die afgelopen weekend tot twee keer toe aanspoelde op het strand van Cadzand, net over de grens in Nederland, en vervolgens overleed, was ernstig ziek en verzwakt. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht. Verschillende organen van het dier waren ontstoken, meldt de universiteit, die de orka onderzocht. Ook kampte het dier met een ernstige tandvleesontsteking en had het al dagenlang niets meer gegeten.
 2. Franse steden gebruiken steeds vaker paard en kar om energiekosten te drukken: “Dit is de toekomst”
  35

  Franse steden gebruiken steeds vaker paard en kar om energiekos­ten te drukken: “Dit is de toekomst”

  In het Franse dorpje Hennebont weerklinkt het geluid van paardenhoeven door de straten. Het is geen koets die voorbij rijdt met wat toeristen, maar wel de afvalophaling die met paard en kar te werk gaat. Door de klimaatcrisis, de energiecrisis en het niveau aan werkstress is er gekozen om op deze manier te werken. “Onze job als afvalophaler is veel fijner met een dier er bij. Mensen kijken nu ook anders naar ons, ze lachen vriendelijk”.
 3. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.