Een kreeft krijgt door het koken een rode kleur.
Volledig scherm
Een kreeft krijgt door het koken een rode kleur. © ThinkStock

Kreeften in Zwitserland mogen niet langer levend gekookt

Kreeften in Zwitserland mogen vanaf 1 maart niet langer levend worden gekookt. Dat heeft de Zwitserse regering woensdag bepaald. 

30 reacties

  • Constante Van Planck

    5 jaar geleden
    Velen die hier reageren dat dit zever en stomme regeltjes is, staan te bleiten bij het minste dat ze hun vingertje verbranden. Wie weet met zekerheid dat het dier onmiddellijk dood is door het met zijn kopje eerst in de kookpot te steken. Wees gelukkig dat je niet als dier geboren bent.
  • Johan Van wesemael

    5 jaar geleden
    Oei oei dat de Groen dat maar niet lezen, anders heeft den Theo Francken het weer gedaan, en staat de regering op de helling. Pray for Theo
  • Charel De Kromhe

    5 jaar geleden
    Wat heeft dat met geitenwollensokken te maken Ludo?Leg het verband eens uit aub?
  • Patrick Braekeveldt

    5 jaar geleden
    Aldus krijgt iedere kreeft een sensor ingeplant die gelinkt wordt aan de koper van de kreeft ,wordt wel een arbeidsintensief werkje bij mosselen ....!De toekomst ziet er voor de rest schitterend uit ,en al zeker voor de kreeften onder ons ....!
  • Balian Butler

    5 jaar geleden
    En wat met oesters??? Die worden nl levend opgegeten... Kreeft die op een correcte manier gekookt wordt, gaat met de kop eerst en heeft, mijn inziens, geen kans om te lijden omdat het zo snel gaat en kop zo klein is. En ja, ik ben absoluut dierenvriend, maar binnenkort verbieden ze ons alles dmv nutteloze regeltjes!
  1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
    Jobat

    De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

    Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
  2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
    Livios

    Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

    Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.