Koningspinguïns
Volledig scherm
Koningspinguïns © International Polar Foundation

Koningspinguïn Oma op recordleeftijd overleden in Duitse zoo

De dierentuin in Wuppertal treurt om de dood van koningspinguïn Oma. Het dier werd minstens 46 jaar oud, terwijl exemplaren in het wild doorgaans maar een jaar of 20 leven. Ze was met afstand de oudste koningspinguïn in dierentuinen wereldwijd, aldus de Duitse zoo. Het record zou nu in handen zijn van een 37-jarig exemplaar.

0 reacties

 1. Mopshond Olav is de compagnon van Eva Daeleman: “Ik zei tegen mijn familie dat ik mijn lief meenam voor kerst, ze wisten niet dat dat Olav was”
  Play

  Mopshond Olav is de compagnon van Eva Daeleman: “Ik zei tegen mijn familie dat ik mijn lief meenam voor kerst, ze wisten niet dat dat Olav was”

  Compagnon de route, zo noemt Eva Daeleman (31) haar mopshond Olav. De voormalig radio-omroepster adopteerde hem tijdens haar burn-out, sindsdien zijn ze onafscheidelijk. “Ik neem hem overal mee naartoe, wanneer ik dat niet doe, zeg ik na twee uur al tegen mijn lief: ‘Moeten we niet naar huis voor Olav?’” Voor ze een koppel vormde met haar man Stijn nam ze iemand anders mee als haar ‘+1' naar het kerstfeest, één keer raden wie dat was...
 2. Grizzlybeer die natuurlijke dood stierf plots onthoofd en ontklauwd aangetroffen in Yellowstone National Park

  Grizzly­beer die natuurlij­ke dood stierf plots onthoofd en ontklauwd aangetrof­fen in Yellowsto­ne National Park

  Milieuautoriteiten in de VS hebben een onderzoek ingesteld nadat een grizzlybeer onthoofd en ontklauwd is teruggevonden ten noorden van Gardiner, Montana. De 25 jaar oude beer woonde in het Yellowstone National Park en was vermoedelijk een natuurlijke dood gestorven, maar toen parkrangers het dier de volgende ochtend wilden bergen, troffen ze hem zwaar verminkt aan. Het incident zorgt voor veel verontwaardiging.

Wetenschap & Planeet