AP
Volledig scherm
© AP

Koe ruilt saaie boerderij in voor leven met wilde bizons

Een koe heeft haar saaie boerderijleventje ingeruild voor een vrij bestaan in de wilde natuur. De koe liep in oktober weg van de boerderij waar ze woonde en sloot zich aan bij een kudde van een vijftigtal wilde bizons in het Woud van Bialowieza, een oerbos op de grens van Wit-Rusland en Polen.

5 reacties

 • Petra Bex

  5 jaar geleden
  Deze koe was op weg naar het slachthuis. Samen met een andere koe ontsnapt. De andere waz snel gevangen. Maar bij deze lukte het niet. Dit is wat ik heb gelezen in een ander bericht hierover. Dat ze haar willen vangen snap ik. Maar aub niet met het slachthuis als bestemming.
 • karin verwimp

  5 jaar geleden
  Hah. Hetzelfde ras als Hermientje! Blijkbaar zit het uitbreken ze in het bloed :) Wel een heel mooi ras moet ik zeggen. Op YouTube vindt je trouwens video's terug van koeien die zich tot mijn verbazing bijna als een hond gedragen en net zo lief kunnen flodderen.
 • Kelly Stroobants

  5 jaar geleden
  Ze heeft gelijk . Met haar drie stoere mannen op den achtergrond. Lol
 • Emi Hergersberg

  5 jaar geleden
  Schitterend om zo op avontuur te trekken. Gun dat dier de vrijheid !
 • Emi Hergersberg

  5 jaar geleden
  Schitterend !
 1. Waarom fossielen uit het verleden belangrijk zijn voor onze toekomst: “We moeten ons aanpassen, zo niet, vergeet het dan maar”
  PREMIUM

  Waarom fossielen uit het verleden belangrijk zijn voor onze toekomst: “We moeten ons aanpassen, zo niet, vergeet het dan maar”

  Melanie During is paleontoog. Met behulp van moderne technologie onderzoekt zij fossielen. Dat zijn de versteende overblijfselen van dinosauriërs en ander oeroud leven. Daarbij speurt zij naar kostbare informatie van miljoenen jaren geleden. “Maar wél informatie die belangrijk is voor onze toekomst’’, zegt de Nederlandse wetenschapper. Waarom dan wel? Dat lees je hier.
 2. Kalfje ‘Happy’ moet niet naar het slachthuis en je ziet meteen waarom iedereen er vrolijk van wordt

  Kalfje ‘Happy’ moet niet naar het slachthuis en je ziet meteen waarom iedereen er vrolijk van wordt

  Barry en Megan Coster uit het Australische Ripplebrook zijn wel wat patronen van zwart-witte vlekken gewoon op hun fokkerij, maar één kalfje trok toch nog meteen alle aandacht. Op de vacht van zijn romp is er immers een duidelijke smiley te zien. Vandaar ook de naam ‘Happy’, waarmee Barry het ‘lachende’ Holsteinkalf bedacht. Normaal zou Happy naar het slachthuis moeten, maar het vrolijke exemplaar mag nu blijven. Als huisdier én als grasmaaier.