AFP
Volledig scherm
© AFP

Intussen al 470 grienden gestrand in Tasmanië: “Dieren roepen elkaar in paniek toe”

Voor de westkust van het Australische eiland Tasmanië zijn nog eens 200 gestrande grienden aangetroffen. In totaal zijn er nu al ongeveer 470 dieren aangespoeld. Volgens bioloog Kris Carlyon gaat het om het grootste aantal gestrande walvissen ooit in Tasmanië.

2 reacties

 • Ben Strubbe

  12 maanden geleden
  Ik had ergens gelezen dat deze dieren erg gevoelig zijn voor geluid. Scheepsschroeven of het heien van palen voor windmolens is duizenden kilometers verder nog te horen. Een Nederlandse marine-bioloog heeft al gewaarschuwd voor de nadelige effecten op het zeeleven.
 • Jurgen Latet

  12 maanden geleden
  Nee dit kan niet er moet een oorzaak zijn zoek het uit.
 1. Britse regering laat zieke alpaca Geronimo afmaken na juridische strijd van vier jaar. Volgens eigenares was dier kerngezond
  4

  Britse regering laat zieke alpaca Geronimo afmaken na juridische strijd van vier jaar. Volgens eigenares was dier kerngezond

  Dierenartsen van de Britse overheid hebben in het Verenigd Koninkrijk een alpaca afgemaakt waarrond al vier jaar een juridische strijd aan de gang was. Geronimo testte tot twee keer toe positief op de besmettelijke ziekte bovine tuberculose of rundertuberculose - die ook voor de mens gevaarlijk kan zijn - maar zijn eigenares hield vol dat het dier kerngezond was.
 2. Innovatief: wetenschappers leren koeien naar toilet gaan, en dat kan broeikasgassen helpen verminderen
  2

  Innovatief: wetenschap­pers leren koeien naar toilet gaan, en dat kan broeikas­gas­sen helpen verminde­ren

  Wetenschappers beweren dat ze met succes koeien hebben afgericht om in ‘toiletten’ te plassen. Bedoeling is om daarmee de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Het team van Nieuw-Zeelandse en Duitse onderzoekers geeft toe dat het experiment begon als een grap, maar het ontdekte dat het beheer van urine van runderen op lange termijn een impact kan hebben op het klimaat.

Wetenschap & Planeet