Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

“Hyperalarmerende” studie waarschuwt voor massaal verdwijnen insecten

DierenHet gaat niet goed met de insecten. Het schemerde al door in een aantal eerdere onderzoeken, maar volgens een nieuwe studie zou het probleem nog dramatischer zijn dan gedacht. Hun aantal gaat massaal achteruit en dat heeft gevolgen voor de hele voedselketen.

 1. Werelddierendag: Weyts lanceert nieuwe versie van huisdierstickers

  Werelddie­ren­dag: Weyts lanceert nieuwe versie van huisdier­stic­kers

  Vandaag, op Werelddierendag, heeft Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts een nieuwe versie van de huisdiersticker gelanceerd. Die huisdiersticker 2.0 maakt in één oogopslag duidelijk welke dieren zich in een woning bevinden, zodat de brandweer of andere hulpdiensten in het geval van een brand of andere noodgeval ook de huisdieren kunnen redden. Twee jaar geleden gingen al eens 500.000 huisdierstickers de deur uit, ditmaal worden er nog eens evenveel verdeeld.
 2. Kunnen honden echt ruiken of je besmet bent met het coronavirus?
  PREMIUM

  Kunnen honden echt ruiken of je besmet bent met het coronavi­rus?

  Ze zijn in de meest uiteenlopende disciplines aan de slag en speuren straks ook naar Covid-19 op luchthavens en festivals: snuffelhonden. Hondengedragsconsulent Petra Hosteaux, die speurworkshops voor honden geeft, beantwoordt zes vragen over die formidabele hondenneus. “Wij hebben een schamele 5 miljoen geurreceptoren, honden tot wel 300 miljoen. Ruiken wij pizza, dan ruiken zij alle ingrediënten van die pizza.”

Wetenschap & Planeet