Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

“Hyperalarmerende” studie waarschuwt voor massaal verdwijnen insecten

DierenHet gaat niet goed met de insecten. Het schemerde al door in een aantal eerdere onderzoeken, maar volgens een nieuwe studie zou het probleem nog dramatischer zijn dan gedacht. Hun aantal gaat massaal achteruit en dat heeft gevolgen voor de hele voedselketen.

22 reacties

 • Daniel Patteet

  3 jaar geleden
  Alles komt uit waar ik al schrik voor had..Het globale ecosysteem is serieus aangetast en het is de verantwoordelijkheid van de mens om daar iets aan te doen,als we dat nog kunnen tenminste.
 • Marco Maerten

  3 jaar geleden
  Nicolas,er zijn uiteraard verschillende oorzaken(pesticiden e.d,verdwijnen van biogebieden zoals bossen)maar klimaat hoort daar zeker bij omdat ook bepaalde prooien van dieren verdwijnen waardoor deze ook uitsterven.Noorden van Belgie heeft nu al het klimaat van de Loire streek van 30 jaar geleden.De Loire heeft nu zuid frans klimaat enz..
 • Karel Van Biezen

  3 jaar geleden
  De natuur bestaat uit ketens die allemaal aan elkaar hangen. Roofvogels eten vogels die op hun beurt insecten eten enz. Wanneer één soort verdwijnt door de mens, dan kan een hele keten instorten. Overal monoculturen en massaal gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen door landbouwers en ook particulieren zijn alvast één duidelijke en logische oorzaak.
 • Johan Apatride

  3 jaar geleden
  Pff, insecten bestaan al 500 miljoen jaar. Sinds dan is het al 10°C warmer en 10°C kouder geweest. Insecten passen zich heel snel aan en zullen ons zeker overleven.
 • Peter Nols

  3 jaar geleden
  Nog niet zoveel jaren geleden moest ik de insecten na een fietstocht van mijn fiets krabben en had ik al genoeg gegeten, dit jaar heb ik zelfs nog geen vliegje zien plakken op de capot van mijn auto.
 1. Onze journalist helpt mee het afvoerputje van de planeet te bevrijden van de plastic soep: 9.000 kilo opgeruimd in twee dagen. Evenveel als er elke 30 seconden in zee belandt
  PREMIUM

  Onze journalist helpt mee het afvoerput­je van de planeet te bevrijden van de plastic soep: 9.000 kilo opgeruimd in twee dagen. Evenveel als er elke 30 seconden in zee belandt

  Van de Noordzee tot de Stille Oceaan: zeewater verandert steeds meer in plastic soep. Maar het Caraïbische eiland Roatán voor de kust van Honduras is écht het afvoerputje van onze planeet. Duizenden tonnen plastic afval spoelen aan op paradijselijke stranden en veranderen de blauwe zee in goor water. Onbegonnen werk, maar vuilnisrapers trotseren dagelijks de rotzooi. Journalist Steven Swinnen ruimde twee dagen mee op.
 1. Eendjes springen uit nest de wijde wereld in
  Play

  Eendjes springen uit nest de wijde wereld in

 2. Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek
  Play

  Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek

Wetenschap & Planeet