Netflix
Volledig scherm
© Netflix

Honderden walrussen vallen te pletter van metershoge kliffen door opwarming van de aarde

Een hartverscheurende scène in de docuserie ‘Our Planet’ op Netflix toont hoe tientallen walrussen te pletter vallen vanop hoge kliffen. De dieren zijn genoodzaakt om steeds verder op het land te klauteren, nu ze amper nog voldoende ijs vinden om op te rusten. 

33 reacties

 • Miguel Leboucq

  3 jaar geleden
  Joan Vliegen: in het verleden hebben de zeespiegels veel hoger en veel lager gestaan en het is op aarde ook al veel warmer en ook veel kouder geweest zonder het toedoen van de mens. Er is nu gewoon een versnelde natuurlijke selectie aan de gang zoals er altijd geweest is. Sommige soorten passen zich aan, anderen verdwijnen.
 • eric maier

  3 jaar geleden
  de link tussen de mens zijn bijna 150 jaar industrieele revolutie en de klimaatverandering en uitsterven van dieren is zeer duidelijkHet heeft een sterke toename in de bevolking veroorzaakt, een roofbouw op de grondstoffen - nl na 7 maanden overschrijden we de limiet al - uitsterven diersoorten, zeer snel veranderend klimaat met talloze gevolgen en ga maar door. 1 ervan zie je zeer duidelijk in de Russische Toendra waar de permafrost is razendsnel tempo ontdooit en enorme verzakkingen hebt.
 • Christophe Milpas

  3 jaar geleden
  aan al die klimaat wetenschappers, hoe verklaar je dat er schelpjes te vinden zijn in de kempische zandgronden? Was ook de schuld van de mens dat het water tot daar stond?
 • Jens Vranckx

  3 jaar geleden
  toch opvallend hoeveel mensen blijkbaar niks van de geschiedenis en astronomie willen weten. Jullie denken allemaal te lokaal. Wat was de oorzaak van de vorige opwarming- en afkoelingsfases? gebruik je brein, ipv alle voorgekauwde woorden te herhalen. Doorheen de geschiedenis had je extreem weer, maar de natuur past zich altijd aan.Of de mens zich daar naar aan wil passen, dat valt nog te bekijken blijkbaar. Het probleem blijft het superioriteitsgevoel van de mens.
 • Pieter Janssens

  3 jaar geleden
  Misschien rustplaatsen maken voor hen met hout of zo en vastmaken met ankers; Dit in de regio waar ze normaal rusten... zo een platform moet toch makkelijk zijn.

Wetenschap & Planeet