AFP
Volledig scherm
© AFP

Honderden dode Kaspische zeehonden aangespoeld in Rusland

Honderden dode zeehonden zijn aangespoeld aan de Kaspische kust in de Russische deelrepubliek Dagestan in de noordelijke Kaukasus. De Russische autoriteiten hebben het vandaag over een vondst van 650 tot 700 kadavers in de hoofdstad Machatsjkala. Waarom de dieren zijn gestorven is onduidelijk. Een onderzoek loopt.

 1. Bekendste badgast van onze kust Oscar, de grijze zeehond, overleden: “Hij stierf natuurlijke dood, na lang en mooi leven”
  PREMIUM
  Kust

  Bekendste badgast van onze kust Oscar, de grijze zeehond, overleden: “Hij stierf natuurlij­ke dood, na lang en mooi leven”

  Amper een week nadat we Oscar de grijze zeehond voorstelden in deze krant, is het dier dood aangespoeld in Wenduine. “We zijn toch blij dat Oscar zijn laatste jaren ongestoord en al zonnebadend op onze stranden kon doorbrengen”, zegt Luc David van het NorthSealTeam, die de zeehond z’n naam gaf. “Hij heeft een mooi leven gehad, want hij was naar schatting tussen de 20 en 25 jaar oud.”
 2. Kan het kwaad om je huisdier de restjes van je eten te geven?

  Kan het kwaad om je huisdier de restjes van je eten te geven?

  Schattige puppyoogjes die je aankijken tijdens de lunch, of een kat die zich op je schoot nestelt als je een zak chips opentrekt: huisdieren weten goed genoeg hoe ze de lekkere restjes van hun baasje kunnen bemachtigen. Maar hoeveel van die ‘menselijke’ tussendoortjes mag je geven? En zijn er etenswaren die je echt beter vermijdt? Wij vroegen advies aan specialiste Myriam Hesta (UGent). “Vooral bij kleinere dieren worden de hoeveelheden vaak fout ingeschat.”
 3. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.