De paal met de vastgemaakte mand met de haan erin, wordt recht gezet.
Volledig scherm
De paal met de vastgemaakte mand met de haan erin, wordt recht gezet. © YouTube RTV Noord

Haan wordt 3 dagen opgesloten in mand op grote hoogte: dierenactivisten doen aangifte

Dierenorganisaties in Nederland willen een einde aan de traditie op het Waddeneiland Schiermonnikoog om een haan drie dagen lang op te sluiten in een rieten mand op een 18 meter hoge mast. De traditie is onderdeel van het jaarlijkse Kallemooifeest. De dierenactivisten spreken van dierenmishandeling en hebben daarvan aangifte gedaan.

6 reacties

 • Pascale De Block

  3 jaar geleden
  Anno 2018 is het barbaars om dieren te gebruiken voor amusement...wanneer gaat de mens nog eens wat beter evolueren. Verschrikkelijk is het allemaal: stierenvechten, dolfijnenshows, olifantenriten...wie zich daar nog amuseert heeft nog nooit goed in de ogen van deze dieren gekeken, de miserie staat er zo in te zien...
 • edwig smeets

  3 jaar geleden
  op sommige punten zijn de mensen nog holbewoners, zie spanje met zijn stierenloop en de belgen met hun visjes drinken een rode draad het dier moet het bekopen.
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Plezant is het niet voor die haan, maar dierenmishandeling noem ik het niet. Ik had een kip die per ongeluk bij een storm 12 dagen onder een emmer op de wei heeft geleefd zonder eten en drinken. Ik dacht dat de vos ermee weg was. Geluiden tussen de kippen en ergens. Die emmer. Die kip was perfect oké. Drie dagen is peanuts voor een haan. Het kan natuurlijk altijd beter. Ik laat ook geen lege emmers meer rondslingeren.
 • Guido Montange

  3 jaar geleden
  Dat ze maar actie gaan voeren aan de Oostvaarderplassen!!! Daar sterven elk jaar honderden dieren. Van traditie en folklore moeten ze afblijven.
 • Renee Gaillard

  3 jaar geleden
  Nou breekt mijn klomp ! Zijn er in Nederland ook ongeciviliseerde Middeleeuwers in 2018 ?
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee

Wetenschap & Planeet