Meterslange haai in Terschellinger water.
Volledig scherm
Meterslange haai in Terschellinger water. © Jitze Bakker

Gevlekte haai van bijna 1,5 meter gespot in ondiep water van Noordzee: "Ik dacht, dit kan niet waar zijn!"

dierenHobbyfotograaf Jitze Bakker spotte tijdens zijn vakantie op het Nederlandse Waddeneiland Terschelling een haai van ruim één meter in de buurt van Hoorn. "Een unicum" weet Guus Schweigmann van de stichting Zeehondenopvang Terschelling.

24 reacties

 • wim van meirvenne

  3 jaar geleden
  Cool
 • ingrid mertens

  3 jaar geleden
  Machtig wezen, laat het alstublieft met rust!
 • Liliane Vervliet

  3 jaar geleden
  Hopelijk krijgen we door de opwarming oerang-oetangs in onze Ardennen.
 • nina deyrne

  3 jaar geleden
  En dan, als een haai al niet meer in de zee mag waar dan wel.
 • Hans Cleppe

  3 jaar geleden
  Vroeger zagen ze er meer maar ze waren verdwenen, door de opwarming zijn ze terug van weggeweest!?! Tis dus vroeger ook al eens zo een klimaat geweest (kan geen.eeuw geleden zijn gezien waarnemingen nog niet zo eeuwig lang goed genoteerd worden) en de aarde is niet vergaan ,?
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Ontroerend: Australische schapenboer laat schapen een hart vormen om overleden tante te eren

  Ontroerend: Australi­sche schapen­boer laat schapen een hart vormen om overleden tante te eren

  Een schapenboer die vanwege de lockdown in Australië de begrafenis van zijn aan kanker overleden tante niet kon bijwonen, heeft haar toch op een prachtige manier kunnen eren. De man liet zijn dieren in de vorm van een hart samenkomen en filmde dat prachtige beeld van bovenaf met een drone. De ontroerende video werd vervolgens op groot scherm getoond bij de uitvaartdienst van de vrouw. Daarna vonden de beelden hun weg naar het internet, waar ze al miljoenen harten verwarmden.

Wetenschap & Planeet