Een casuarius in Daintree National Forest, Australië.
Volledig scherm
Een casuarius in Daintree National Forest, Australië. © AP

Gevaarlijkste vogel ter wereld doodt eigenaar in Florida

In Florida is een man gedood door 's werelds gevaarlijkste vogel, de casuarius. Dat melden plaatselijke media. De casuarius is een vleugelloze loopvogel die tot 1,7 meter groot kan worden. De vogel komt onder andere voor in het regenwoud van Australië en in Nieuw-Guinea.

18 reacties

 • ANN LIMBOS

  2 jaar geleden
  Laat die dieren gerust, dan laten ze u ook gerust.
 • André Gijbels

  2 jaar geleden
  Zijn zeer gevaarlijke vogels,uit de buurt blijven, en laat ze in god naam vrij in de natuur leven, waar ze eigenlijk toehoren
 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Een prachtig beest maar niet geschikt om te houden. Zijn natuurlijke habitat krimpt trouwens in en hij begeeft zich al eens in de achtertuinen van nieuwe woonverkavelingen. Het conflict tussen dieren en te veel mensen.
 • Philippe Sansens

  2 jaar geleden
  @Frank Boghe : géén enkel (wild) diersoort moet uitsterven omdat zij "gevaarlijk" zijn want dat zijn er heel wat. De mens is zich zo aan het over vermenigvuldigen dat de mens de grootste bedreiging is van de planeet en met zijn superieur gedrag wilde dieren als huisdieren wil houden maakt dat er zulke ongevallen gebeuren. Dus de mens heeft hier de schuld (zoals zéér vaak in zulke ongevallen)
 • Leo Duym

  2 jaar geleden
  @Rik Hofman, hun grote klauwen hét bewijs dat vogels het dichtst bij de dino’s staan? Volgens de onderzoekers zijn de cellen en moleculaire processen bij zeeslakken vergelijkbaar met die van mensen. Zoek op: Wetenschappers transplanteren herinneringen van de ene slak naar een andere. En de structuur van de vleugel van een vleermuis lijkt op de flipper van een walvis die vervolgens weer vergelijkbaar is met onze hand. Evolutie kan niet door overeenkomsten bewezen worden, integendeel.