GETEST. Zijn varkens meer op hun gemak wanneer ze op stal naar muziek luisteren? “Johan Verminnen vinden ze geweldig”

Varkens die vetgemest worden voor de slacht, zijn meer op hun gemak wanneer ze op stal muziek luisteren. Dat zegt varkensboer Piet Paesmans uit Nieuwerkerken bij Sint-Truiden. Hij heeft een hele playlist samengesteld om doorheen de dag muziek te spelen voor zijn varkens. “Dat gaat van klassieke muziek naar af en toe rockmuziek, dat laatste niet te veel want dat hebben ze niet zo graag”, vertelt Piet. De Vlaamse regering trekt nu geld uit om te zien of zijn buikgevoel klopt. 

 1. KIJK. Duizenden dode vissen drijven aan wateroppervlak in Braziliaans Amazonegebied
  Play

  KIJK. Duizenden dode vissen drijven aan wateropper­vlak in Brazili­aans Amazonege­bied

  Er zijn hallucinante beelden opgedoken uit het Amazonegebied in Brazilië. Het oppervlak van het Coari-meer is bedekt met duizenden dode vissen. Een zuurstoftekort in het water van het meer lijkt de logische verklaring voor de massale vissterfte. De exacte oorzaak van het zuurstoftekort is nog niet duidelijk, maar de kans dat de extreme droogte in de regio van de afgelopen weken ermee te maken heeft, is groot.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.