GETEST. Zijn varkens meer op hun gemak wanneer ze op stal naar muziek luisteren? “Johan Verminnen vinden ze geweldig”

Varkens die vetgemest worden voor de slacht, zijn meer op hun gemak wanneer ze op stal muziek luisteren. Dat zegt varkensboer Piet Paesmans uit Nieuwerkerken bij Sint-Truiden. Hij heeft een hele playlist samengesteld om doorheen de dag muziek te spelen voor zijn varkens. “Dat gaat van klassieke muziek naar af en toe rockmuziek, dat laatste niet te veel want dat hebben ze niet zo graag”, vertelt Piet. De Vlaamse regering trekt nu geld uit om te zien of zijn buikgevoel klopt. 

 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. Prehistorisch zwaargewicht: uitgestorven salamander met kop van een krokodil woog naar schatting 260 kilogram, evenveel als een dwergnijlpaard

  Prehisto­risch zwaarge­wicht: uitgestor­ven salamander met kop van een krokodil woog naar schatting 260 kilogram, evenveel als een dwergnijl­paard

  Dankzij een nieuwe onderzoeksmethode hebben wetenschappers van de Universiteit van Nieuw-Zuid-Wales in Sydney kunnen berekenen hoe zwaar de Paracyclotosaurus, een prehistorische salamandersoort, precies was. Dat omschrijven ze in het vaktijdschrift Paleontology. Deze Paracyclotosaurus blijkt met maar liefst 260 kilogram een prehistorisch zwaargewicht te zijn.