Het schild van het reuzenschildpad raakte beschadigd.
Volledig scherm
Het schild van het reuzenschildpad raakte beschadigd. © Parque Nacional Galápagos

Gepeperde rekening voor aanrijden van met uitsterven bedreigde reuzenschildpad op Galapagoseilanden

Op de Galapagoseilanden heeft een buschauffeur een zware boete gekregen omdat hij met zijn voertuig een met uitsterven bedreigde schildpad had aangereden. Bij het ongeval werd het schild van de reuzenschildpad beschadigd. Het dier is nog in leven.

4 reacties

 • Johan Van Biesen

  2 jaar geleden
  Ha, Darwin, nog zo'n fantast die zich een breuk lacht in zijn graf sinds zoveel mensen in zijn evolutie theorie geloven, wetende dat het kop noch staart heeft. Als men beseft hoeveel wetenschap gebaseerd is op onbewezen theorieën, dan moet men zich de vraag stellen waarom we ze moeten geloven, is dat dan wetenschap of dogma?
 • Jean De Grande

  2 jaar geleden
  Ik hoop dat gij seffens ook eens per ongeluk over iets heen rijdt, anita. Hopelijk met een nog zwaardere straf. Daar wordt een gans gezin gebroodroofd voor een stom beest, per ongeluk dan nog. Had hij het gedaan om er soep van te koken zou ik het begrijpen.
 • Anita Billen

  2 jaar geleden
  Heel goed en een heel gepeperde rekening geven
 • Anita Billen

  2 jaar geleden
  Heel goed en een heel gepeperde rekening geven
 1. ‘Home sweet home’: onderzoek toont aan dat katten meestal niet verder dan tientallen meters van huis zwerven

  ‘Home sweet home’: onderzoek toont aan dat katten meestal niet verder dan tientallen meters van huis zwerven

  Het volgende scenario is kattenbaasjes hoogstwaarschijnlijk niet vreemd: je viervoeter gaat naar buiten en komt pas enkele uren later terug. Maar waar is je huisdier in de tussentijd geweest? En hoe ver weg is de kat precies van huis gewandeld? Op die vragen hebben Noorse onderzoekers een antwoord gevonden. Uit hun studie blijkt namelijk dat katten meestal niet verder dan enkele tientallen meters van huis zwerven.

Wetenschap & Planeet