Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Gentse dierenviroloog stelt zich vragen over met coronavirus besmette kat

De Gentse dierenviroloog Hans Nauwynck stelt zich vragen over de kat die besmet is met het coronavirus. "Ik denk dat we hier toch heel voorzichtig moeten zijn", laat hij weten. "Mogelijk is er eerder sprake van een contaminatie van het staal."

15 reacties

 • Nancy De Cloedt

  2 jaar geleden
  Ik wil bij deze ook eens alle artsen en klinieken van de dierenwereld van harte bedanken want deze mensen blijven trouwens werken en hun inzetten voor onze harige vrienden .
 • Beatrice Van Goethem

  2 jaar geleden
  Inderdaad Ik ben enorm met katten gegaan, zorg voor zwervers en ben bang wat er nu gaat gebeuren Arme katten Ik hoop dat de mensen hun gezond verstand gebruiken
 • Monique Straetemans

  2 jaar geleden
  Ja eerst goed weten of dit echt wel zo is. Moet er niet aan denken wat er allemaal met de diertjes gaat gebeuren als mensen direkt gaan geloven dat dit waar is. Wij mensen helpen zelf de wereld naar de ondergang
 • Didi De Wit

  2 jaar geleden
  In 1984 vertoonde onze kater dezelfde verschijnselen : loopneus, niezen, buikloop, ... Volgens de dierenarts, die een eindwerk had gemaakt op een zeldzame maar gekende kattenziekte, waren de verschijnselen duidelijk. Er was geen sprake van corona, en zeker niet van COVID-19. De naam die ze aan de ziekte gaf herinner ik me niet meer, maar ja : ik ben geen dierenarts.
 • Elsa Verschaats

  2 jaar geleden
  Van dag een had ik het vermoeden dat het wel mogelijk moet zijn om dieren te besmetten.Het virus komt overgewaaid van dier tot mens.Waarom zou andersom niet mogelijk zijn.Dit staat nergens op.