illustratiefoto
Volledig scherm
illustratiefoto © thinkstock

Geleidehond van blinde vrouw aangevallen met mes in park

Een wandeling in het park is een traumatische gebeurtenis geworden voor een blinde vrouw in Groot-Brittannië. Plots werd haar geleidehond er aangevallen met een mes. De labrador raakte zwaargewond in de nek.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Bruine beer 480 Otis wint ‘Fat Bear Week' en wordt bekroond tot dikste beer

  Bruine beer 480 Otis wint ‘Fat Bear Week' en wordt bekroond tot dikste beer

  De bruine beer 480 Otis is verkozen als winnaar van de ‘Fat Bear Week’, een jaarlijkse online wedstrijd waarbij de dikste beer van het nationale park Katmai in Alaska wordt bekroond. De beer zal nu de titel van Bear 747, de winnaar van vorig jaar, overnemen. Met een leeftijd van 25 jaar is Otis een van de oudste beren in het park, dat ongeveer 4,1 miljoen hectaren groot is en in totaal ongeveer 2.200 beren telt.

Wetenschap & Planeet