Ook in Asse zijn er plannen voor de bouw van een ecoduct over de ring.In het midden van de oversteek wordt ook een pad voor voetgangers en fietsers aangelegd.
Volledig scherm
Ook in Asse zijn er plannen voor de bouw van een ecoduct over de ring.In het midden van de oversteek wordt ook een pad voor voetgangers en fietsers aangelegd. © RV

Geen dode dieren meer op Brusselse Ring dankzij 'ecoduct'

De dieren van het Zoniënwoud kunnen vanaf augustus veilig de Brusselse Ring oversteken. Dan moet de ruwbouw van het ecoduct klaar zijn. In het kader van Open Wervendag bracht minister Ben Weyts gisteren een bezoek aan die 'groene brug' in Groenendaal. Het hele project heeft een prijskaartje van 6 miljoen euro.

 1. Ook vleermuizen houden zich aan de afstandsregel (als ze ziek zijn)

  Ook vleermui­zen houden zich aan de afstandsre­gel (als ze ziek zijn)

  De afstandsregel is één van de basisregels die gelden in de strijd tegen de coronapandemie. Het doel van deze regel is de verspreiding van het virus te dwarsbomen. Een simpele regel waar velen het moeilijk mee hebben, maar bij sommige soorten in het dierenrijk wordt deze techniek automatisch toegepast. Zo blijkt uit nieuw onderzoek, gepubliceerd in Behavioral Ecology, dat vampiervleermuizen minder tijd doorbrengen met soortgenoten zodra ze ziek zijn.
 1. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'

 2. Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen
  Play

  Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen

Wetenschap & Planeet