Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

GAIA wil dat dierproeven op gezonde honden en katten verboden worden

Naar aanleiding van Wereldproefdierendag zaterdag roept GAIA op om te stoppen met ingrijpende experimenten op gezonde honden en katten. Bovendien wil de dierenrechtenorganisatie dat de dieren na afloop van de experimenten vrijgegeven worden ter adoptie en niet langer worden gedood. 

11 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  1 jaar geleden
  Waarom ? Mensenlevens primeren op dierenlevens.
 • Sonny Breugelmans

  1 jaar geleden
  Tegenwoordig kunnen ze dmv vitro methodes producten/chemicalien testen. Hierbij raakt geen enkel wezen gekwetst. Het is niet enkel humaner maar het kost ongeveer 1/4 in vergelijking met de Dierenproeven, die vaak jaren in beslag nemen. Dus zowel moreel als financieel is er een initiatief om verandering te weeg te brengen.
 • Josepha Van Vlaanderen

  1 jaar geleden
  Volledig mee eens. Dieren hebben ook pijn en gevoelens. Stop met deze misdaden!!
 • Jean Gallet

  1 jaar geleden
  Een mensenleven redden is veel belangrijker dan een dier.
 • Tamzin Andersen

  1 jaar geleden
  Proefdieren mogen gebruikt worden als het écht niet anders kan. Maar kan het écht niet anders ? Weerloze dieren moeten beschermd worden, net als weerloze mensen.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.

Wetenschap & Planeet