Een mannetjesfret.
Volledig scherm
Een mannetjesfret. © wikipedia

Fretten geschikt voor dierproeven naar coronavaccin

Fretten kunnen mogelijk dienen als modeldieren om de infectie van het coronavirus te onderzoeken bij de mens en mogelijk als proefdieren voor een vaccin of geneesmiddel. Dat blijkt uit een eerste evaluatie van het Duitse dierengezondheidsinstituut.

3 reacties

 • Kathy van den Meersch

  2 jaar geleden
  Waarom weer die beestjes
 • Irene Lardot

  2 jaar geleden
  Natuurlijk dat de dieren weer de dupe moeten zijn voor wat de mens veroorzaakt heeft
 • Marleen Van leeuw

  2 jaar geleden
  Ik heb een fretje ik vind schandalig dat ze zo lieve dieren gebruiken eerst doden ze duizenden en duizenden fretten voor jassen en sjaal en nu dit niet mee okkoord
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Franse ambassadeur redt de vogel van Afghaans meisje en deelt ontroerend verhaal

  Franse ambassa­deur redt de vogel van Afghaans meisje en deelt ontroerend verhaal

  De Franse ambassadeur van de Verenigde Arabische Emiraten raakt op Twitter een gevoelige snaar met zijn verhaal over een meisje dat Afghanistan met haar trouwe vogel wilde ontvluchten. De vogel mocht vanwege hygiënemaatregelen niet mee op een vlucht naar Frankrijk, waarop de ambassadeur zich over het dier ontfermde. In een ontroerend Twitterdraadje, dat door duizenden mensen wordt geliket, vertelt de ambassadeur over de bijzondere vriendschap die tussen hem en de vogel is ontstaan.
 3. Internationaal wolvenoverleg in Limburg met experts uit Nederland en Duitsland: “Beter eieren voor je geld kiezen en je vee beschermen”

  Internatio­naal wolvenover­leg in Limburg met experts uit Nederland en Duitsland: “Beter eieren voor je geld kiezen en je vee beschermen”

  Vandaag komen enkele experts van Duitsland, Nederland en België samen in Lommel (Limburg) om overleg te plegen over de wolvenpopulatie in onze contreien. De buitenlandse experts zullen enkele tips aanreiken gezien men in onze buurlanden minder problemen lijkt te hebben met de dieren. “Niet iedereen reageert positief, maar er wordt bij ons geen fakkeltocht georganiseerd zoals in Vlaanderen”, reageerde René Janssen van het Wolvenmeldpunt in Nederland vanmorgen bij Radio 1.

Wetenschap & Planeet