Een mannetjesfret.
Volledig scherm
Een mannetjesfret. © wikipedia

Fretten geschikt voor dierproeven naar coronavaccin

Fretten kunnen mogelijk dienen als modeldieren om de infectie van het coronavirus te onderzoeken bij de mens en mogelijk als proefdieren voor een vaccin of geneesmiddel. Dat blijkt uit een eerste evaluatie van het Duitse dierengezondheidsinstituut.

3 reacties

 • Kathy van den Meersch

  2 jaar geleden
  Waarom weer die beestjes
 • Irene Lardot

  2 jaar geleden
  Natuurlijk dat de dieren weer de dupe moeten zijn voor wat de mens veroorzaakt heeft
 • Marleen Van leeuw

  2 jaar geleden
  Ik heb een fretje ik vind schandalig dat ze zo lieve dieren gebruiken eerst doden ze duizenden en duizenden fretten voor jassen en sjaal en nu dit niet mee okkoord
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Internationaal wolvenoverleg in Limburg met experts uit Nederland en Duitsland: “Beter eieren voor je geld kiezen en je vee beschermen”

  Internatio­naal wolvenover­leg in Limburg met experts uit Nederland en Duitsland: “Beter eieren voor je geld kiezen en je vee beschermen”

  Vandaag komen enkele experts van Duitsland, Nederland en België samen in Lommel (Limburg) om overleg te plegen over de wolvenpopulatie in onze contreien. De buitenlandse experts zullen enkele tips aanreiken gezien men in onze buurlanden minder problemen lijkt te hebben met de dieren. “Niet iedereen reageert positief, maar er wordt bij ons geen fakkeltocht georganiseerd zoals in Vlaanderen”, reageerde René Janssen van het Wolvenmeldpunt in Nederland vanmorgen bij Radio 1.