Instagram @cambojones2020
Volledig scherm
© Instagram @cambojones2020

Foto waar je blij van wordt: schattige quokka verwelkomt toerist met open armen

Het internet is in de ban van een foto van deze quokka. Het schattige buideldiertje lijkt immers enthousiast op de camera van toerist Campbell Jones af te springen. De 21-jarige Jones kwam het buideldiertje tegen tijdens zijn bezoek aan Rottnest Island, voor de kust van Zuidwest-Australië.

 1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 2. WERELDRECORD. Trekvogel vliegt zonder stoppen ultramarathon van 13.560 km in 11 dagen en 1 uur

  WERELDRE­CORD. Trekvogel vliegt zonder stoppen ultramara­thon van 13.560 km in 11 dagen en 1 uur

  Een jonge rosse grutto van vijf maanden heeft een wereldrecord gevestigd. De weidevogel vloog in 11 dagen en 1 uur van Alaska naar Tasmanië, zonder onderweg te stoppen. Een ware ultramarathon van maar liefst 13.560 kilometer, of drie keer van Brussel naar het Griekse eiland Mykonos én terug. Dat is een afstand die overeenkomt met ongeveer een derde van een volledige reis rond de wereld.
 3. Prehistorisch zwaargewicht: uitgestorven salamander met kop van een krokodil woog naar schatting 260 kilogram, evenveel als een dwergnijlpaard

  Prehisto­risch zwaarge­wicht: uitgestor­ven salamander met kop van een krokodil woog naar schatting 260 kilogram, evenveel als een dwergnijl­paard

  Dankzij een nieuwe onderzoeksmethode hebben wetenschappers van de Universiteit van Nieuw-Zuid-Wales in Sydney kunnen berekenen hoe zwaar de Paracyclotosaurus, een prehistorische salamandersoort, precies was. Dat omschrijven ze in het vaktijdschrift Paleontology. Deze Paracyclotosaurus blijkt met maar liefst 260 kilogram een prehistorisch zwaargewicht te zijn.