Een hoefijzerneus, de mogelijke bron van het coronavirus 2019-nCoV.
Volledig scherm
PREMIUM
Een hoefijzerneus, de mogelijke bron van het coronavirus 2019-nCoV. © Imageselect

En weer is de vleermuis hoofdverdachte van verspreiding coronavirus. Hoe komt dat toch?

Vleermuizen zijn de meest waarschijnlijke bron van het coronavirus (2019-nCoV) dat de huidige uitbraak veroorzaakt. Wat is het toch met dat nuttige beestje?

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. China kan niet lachen met ‘corona-cartoon’ van Lectrr: “Een belediging voor de bevolking”

  China kan niet lachen met ‘corona-car­toon’ van Lectrr: “Een belediging voor de bevolking”

  China is not amused met een cartoon van Lectrr, huiscartoonist van De Standaard, die vorige maand gepubliceerd werd op de website van de krant. De Associatie van Chinese Ondernemingen in België en Luxemburg maakt zich in een brief gericht aan de krant “ernstige zorgen” over de cartoon. “Deze tekening is oneerbiedig voor de nationale vlag van China. Het is een belediging voor China en kwetst de Chinese bevolking.” De cartoonist zelf is niet onder de indruk. “Ik zal cartoons over het virus blijven maken.”

Wetenschap & Planeet