Een Tasmaanse duivel in het natuurgebied ten noorden van Sydney waar vorig jaar 26 van de dieren werden uitgezet. Uit de groep zijn nu de eerste kleintjes geboren.
Volledig scherm
Een Tasmaanse duivel in het natuurgebied ten noorden van Sydney waar vorig jaar 26 van de dieren werden uitgezet. Uit de groep zijn nu de eerste kleintjes geboren. © AFP

Eerste Tasmaanse duivels in het wild geboren op vasteland Australië

Voor het eerst in lange tijd zijn op het Australische vasteland weer Tasmaanse duivels in het wild geboren. Dat hebben natuurbeschermingsorganisaties maandag bekendgemaakt. Een jaar geleden werden 26 Tasmaanse duivels geherintroduceerd in een omheind natuurgebied als onderdeel van een programma om de soort te beschermen. Op het Australische vasteland stierven de roofdieren ongeveer 3.000 jaar geleden uit.

1 reactie

 • Lucien Mertens

  2 jaar geleden
  Top is dat, mensen zijn vergeleken met vroegere generaties heel wat milieubewuster en diervriendelijker geworden, en dat is toch wel een goede tendens.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Hebben je katten plots ruzie? Expert legt uit hoe dat komt en wat je eraan kunt doen: “Laat ze het vooral niet uitvechten”
  PREMIUM

  Hebben je katten plots ruzie? Expert legt uit hoe dat komt en wat je eraan kunt doen: “Laat ze het vooral niet uitvechten”

  Heb je meerdere katten in huis en lijken die van de ene op de andere dag niet meer overeen te komen? Dat is heel lastig, want hen opnieuw verzoenen kan wel eens een werk van lange adem worden. “De ruzie laten uitvechten is het slechtste wat je kan doen. Katten kunnen elkaar dan zelfs dodelijk verwonden”, aldus kattengedragstherapeute Anneleen Bru. Zij legt uit hoe je dan wel kunt ingrijpen.
 2. “In een stofvrij huis komt een spin minder graag”: experts geven advies om spinnen buiten te houden
  PREMIUM

  “In een stofvrij huis komt een spin minder graag”: experts geven advies om spinnen buiten te houden

  Voor wie denkt dat spinnen alleen in de herfst in huis te vinden zijn, hebben we slecht nieuws. Huisspinnen duiken immers ook opvallend vaker op in maart, wanneer het warmer wordt. De grijze huisspin kan de winter immers overbruggen en wordt nu weer actiever. Wim Veraghtert, expert in ongewervelde dieren bij Natuurpunt, legt uit hoe een spin leeft én hoe je de achtpotigen op een ietwat vriendelijke manier uit je buurt houdt. Klinisch psychologe Marieke Impens legt dan weer uit hoe je van een spinnenfobie verlost raakt.