Ruben krijgt in Zuid-Afrika een speelparadijs van 2,5 hectare in zijn natuurlijke habitat.
Volledig scherm
Ruben krijgt in Zuid-Afrika een speelparadijs van 2,5 hectare in zijn natuurlijke habitat. © ADI Wildlife Sanctuary)

Eenzaamste leeuw ter wereld verliest zijn brul in veel te kleine kooi, pas na vijf jaar komt er einde aan zijn lijdensweg

Er is beterschap in zicht voor Ruben, de leeuw die helemaal alleen achterbleef in een verlaten zoo op de Armeens-Azerbeidzjaanse grens. De viervoeter verkast nu naar een reservaat in Zuid-Afrika, waar hij tussen zijn soortgenoten van zijn oude dag zal kunnen genieten. Vijf jaar lang zat hij opgesloten in een veel te krappe kooi. Door de ellendige omstandigheden verloor hij zelfs zijn brul.

 1. Bacteriën uit mammoetuitwerpselen tot leven gewekt in Nederlands laboratorium: “Een soort microbiotisch Jurassic Park”

  Bacteriën uit mammoetuit­werp­se­len tot leven gewekt in Nederlands laboratori­um: “Een soort microbio­tisch Jurassic Park”

  Het experiment van onderzoekers van een Nederlands laboratorium met een keutel van een 28.5000 jaar oude wolharige mammoet wordt een “soort microbiotisch Jurassic Park” genoemd. Volgens ‘Trouw’ werd het dier in 2012 in perfecte staat onder het ijs van Klein-Lajchovski, een Siberisch eiland, gevonden. Dat was al een bijzondere ontdekking, maar er bleken ook nog goed bewaarde uitwerpselen in het dier te zitten. Dat bracht de Nederlandse onderzoekers op ideeën.
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.