Volledig scherm
© Shutterstock

Eén miljoen Europeanen gezocht om bijen te redden: hier kan je tekenen

DierenDe Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor een burgerinitiatief dat met nieuwe wetgeving de bijen wil redden. Sinds gisteren kan je de petitie tekenen. Als de organisatoren binnen een tijdspanne van een jaar minsten een miljoen handtekeningen verzamelen, moet de Commissie hun verzoek inwilligen óf motiveren waarom ze dat toch niet doet.

11 reacties

 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Het initiatief is van de Duitse Manuela Ripa van ôdp (groene partij) die Spitzkandidate is voor het Europees Parlement. Ze zit al in Brussel. De E.U. die jaren geleden al haar huiswerk had moeten doen ivm de bijen heeft de lijst pesticiden vrij recent behouden en de Round-up vergunning verlengd. Zelfs met 2 miljoen onderschrijvers, gaat de E.U. er nog mee spelen want de grote belangen van de 'groten' krijgen alle voorrang.
 • Noël Dierickx

  2 jaar geleden
  Ik laat mijn tuin (gecontroleerd) verwilderen, zoals in deze krant werd aanbevolen, maar ik zelfs nog geen enkele bij gezien!
 • Chris Ulrichts

  2 jaar geleden
  Ondertekend.
 • Andy De Schieter

  2 jaar geleden
  Een bij of vlieg zijn de belangrijkste insecten op aarde. Dat miljoen mensen gaat de insectenpopulatie niet kunnen redden als die 1000 miljoen anderen elk levend wezen wilt uitroeien.
 • Paul De Mol

  2 jaar geleden
  En we hebben een winnaar: de opvolger van de klimaathoax wordt de insectensterfte. Binnen 10 jaar wordt het in Europa verboden nog een vlieg of mug (of een ander insect) dood te meppen. En al zeker geen spray meer gebruiken, laat staan zo'n ouderwetse vliegenvanger: het insectenleed dat daarmee gepaard gaat is enorm. Dat zal vlug blijken uit de clandestiene youtube filmpjes van de "Red de insecten"-brigade.
 1. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen

 2. 91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf
  Play

  91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf

Wetenschap & Planeet